Tiesa, ji pati yra gimusi Maskvoje ir iki 2018-ųjų vasaros gynė būtent Rusijos garbę, o į Kazachstaną persikėlė tik dėl geresnių finansinių ir sportinių sąlygų.

Tokiu būdu maskvietei buvo leista dalyvauti Vimbldono turnyre, kai visiems kitiems Rusijos ir Baltarusijos tenisininkams organizatoriai apskritai uždraudė pasirodyti Londono kortuose dėl karinės invazijos į Ukrainą.

O 23-ioji pasaulio raketė J. Rybakina ne tik atvyko, bet ir netikėtai triumfavo bene prestižiškiausiose varžybose.

23-ejų metų Jelena finale 3:6, 6:2, 6:2 įveikė Ons Jabeur iš Tuniso ir susižėrė net 2,5 milijono JAV dolerių.

Maža to, jai gražuolę paauksuotą nugalėtojos lėkštę įteikė pati Kembridžo kunigaikštienė Kate Middleton.

Po finalo vykusioje tradicinėje spaudos konferencijoje J. Rybakina kone 20 minučių puikia anglų kalba bendravo su žurnalistais iki tol, kol jai atskriejo labai nepatogus klausimas.

„Vimbldonas šiemet uždraudė Rusijos tenisininkams dalyvauti turnyre iš dalies ir dėl to, kad baiminosi, jog jų žaidimas gali tapti Vladimiro Putino propagandos įrankiu. Žinome, kad tu atstovauji Kazachstanui, bet esi iš ten ir užaugai Rusijoje. Ar smerki karą ir V. Putino veiksmus?“, – naujosios čempionės pasiteiravo vienas jų.

„Atsiprašau, aš nesupratau“, – laiko išlošė tenisininkė.

„Ar tu smerki karą ir V. Putino veiksmus. Aš tiesiog manau, kad žmonės norėtų sužinoti tavo poziciją“, – patikslino žurnalistas.

Žvilgsnį į šoną nusukusi, o po akimirkos šyptelėjusi J. Rybakina pradėjo išsisukinėjimo žaidimą.

„Atsiprašau, mano anglų kalba nėra pati geriausia, taigi aš nesupratau antros klausimo dalies. Iš savo pusės aš galiu pasakyti tik tiek, kad reprezentuoju Kazachstaną ir kad nepasirinkau gimimo vietos. Žmonės patikėjo manimi, o Kazachstanas parėmė ir labai palaikė. Netgi šiandien aš girdėjau daug palaikymo šūksnių ir mačiau daug šalies vėliavų. Nežinau, kaip kitaip atsakyti į tokį klausimą“, – pasimuistė ji.

Reikia pastebėti, kad J. Rybakinos tėvai vis dar gyvena Rusijos sostinėje, tad jos atsargumas renkant žodžius – suprantamas.

Beje, rusai jau savinasi šią pergalę ir J. Rybakiną vadina jų produktu, o šalies teniso federacijos prezidentas Šamilas Tarpiščevas pareiškė, kad Jelena vieną dieną galėtų grįžti ir į Rusijos rinktinę.


Primename, kad Vimbldono vyrų varžybų finale sekmadienį nuo 16 valandos galynėsis serbas Novakas Džokovičius (ATP 3) ir australas Nickas Kyrgiosas (ATP 40).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)