Po įspūdingos pergalės lietuvis spaudos konferencijoje buvo patenkintas savo žaidimu: „Jaučiausi puikiai. Griežtai laikiausi plano – stengiausi žaisti arčiau ir neleisti Medvedevui atlikti taip jo mėgstamų ilgų padavimų“.

Drąsiai akistatą pradėjęs R. Berankis privertė nervintis 23-ejų rusą, kuris pirmo seto pradžioje turėjo priekaištų teisėjui.

Lietuvis kontroliavo situaciją korte (3-1, 4-2, 5-3) ir laimėjo pirmą setą 6-3.

Antro seto pradžioje savo padavimų metu lietuvis išplėšė pirmą tašką, rusas išlygino rezultatą (1-1).

Vėliau varžybų komentatorius ne kartą stebėjosi lietuviu: užtikrintai žaisdamas R. Berankis laimėjo keturis iš eilės geimus ir atsidūrė per tašką nuo netikėtos pergalės – 5-1.

Savo padavimų metu lietuvis pirmavo 40:30, tačiau D. Medvedevas sugebėjo išplėšti tašką (5-2).

Lietuvio padavimų metu D. Medvedevas mažino deficitą – 5-3.

Tačiau R. Berankis nebeklupo ir ruso padavimų metu išplėšė pergalę – laimėjo akistatą 6-3, 6-3!

Lietuvis šiame susitikime atliko du neatremiamus padavimus, o jo varžovas – penkis. Mūsiškis padarė vieną dvigubą klaidą, o rusas – tris.

R. Berankis gerokai pranašiau žaidė paduodamas antraisiais bandymais. Po tokių bandymų jis laimėjo 58 proc. galimų taškų (14/24), o D. Medvedevas – tik 35 proc. (11/31).

Po atrankos varžybų į pagrindinį turnyrą patekęs R. Berankis šiame turnyre jau užsitikrino 65 ATP reitingo taškus ir 37,62 tūkst. JAV dolerių.

Antrajame rate Lietuvos tenisininkas žais su 26-erių metų amerikiečiu Denisu Kudla (68), kuris po trijų setų kovos 2-6, 7-5, 7-5 pranoko 22-ejų metų italą Matteo Berrettinį (56).

Rusas prieš mėnesį „Australian Open“ turnyre pasiekė aštuntfinalį, čia jį sustabdė pirmoji planetos raketė Novakas Džokovičius.

„Ką tik pirmame rate įveikiau D. Medvedevą, esu labai patenkintas savo pasirodymu šiandien. Ačiū už palaikymą ir iki kitų kartų“, – iškart po pergalės kalbėjo R. Berankis.

Turnyro Dubajuje prizų fondą sudaro 2,737 mln. JAV dolerių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (197)