Vyrų varžybų finale susitiko vietinių numylėtinis antra pasaulio raketė 29-erių metų škotas Andry Murray, jau triumfavęs čia 2013 m., ir pirmą kartą tokio rango turnyro finalą pasiekęs 25-erių metų Kanados atstovas Milošas Raoničius (ATP-7), pusfinalyje po penkių setų mūšio 6:3, 6:7 (3:7), 4:6, 7:5, 6:3 įveikęs septyniskart Vimbldono čempioną 34-erių metų šveicarą Roger Federerį (ATP-3).

A. Murray laimėjo per 2 valandas ir 48 minutes trukusius tris setus – 6:4, 7:6 (7:3), 7:6 (7:2).

Tai – jau trečiasis škoto laimėtas GS titulas karjeroje.

Primename, kad moterų varžybų finale pirma pasaulio raketė 34-erių metų amerikietė Serena Williams 7:5, 6:3 įveikė ketvirtą reitingą turėjusią šių metų „Australian Open“ nugalėtoją 28-erių metų vokietę Angeliquę Kerber.

Septintą Vimbldono titulą iškovojusi S. Williams laimėjo jau 22-ąjį GS turnyrą ir pakartojo legendinės vokietės Steffi Graff pasiekimą.

Be to, tai buvo jau 304-oji amerikietės pergalė GS turnyruose ir ji pagal šį rodiklį nusileidžia tik šioje moterų statistikos kategorijoje pirmaujančiai Čekoslovakijoje gimusi bei JAV atstovavusiai legendinei Martinai Navratilovai, kuri yra laimėjusi 306 susitikimus.

Vyrų ir moterų turnyrų nugalėtojams atiteko po 2000 ATP reitingo taškų ir 2 mln. svarų sterlingų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)