„Baltarusė Viktorija Azarenka vienareikšmiškai yra didžiausia šiame turnyre kada nors žaidusi žvaigždė. Dar mūsų turnyre kovojo dabar pirmajame ATP ir WTA šimtukuose esantys čekas Jiri Vesely ir belgė Alison Van Uytvanck. Ir, žinoma, mūsiškis Ričardas Berankis“, – prisiminimais dalijosi Šiaulių teniso mokyklos direktorius Mindaugas Šerepka.

Pagrindiniame varžybų turnyre žais 5 Lietuvos vaikinai ir 3 merginos. Pagal reitingą į varžybas pateko pirmoji Lietuvos jaunių raketė Robertas Vrzesinskis bei šiaulietis Tomas Vaišė, o vardiniai kvietimai į pagrindą atiteko Gvidui Motuzui, Feliksui Sakalauskui ir Augustui Onaičiui. Merginų turnyre varžysis vilnietės Paulina Bakaitė ir Gerda Zykutė bei kortų šeimininkė Iveta Daujotaitė.

„Žinoma daugiausiai tikimės iš pirmųjų mūsų rakečių - neseniai iš Australijos grįžusio Roberto Vrzesinskio, o taip pat Paulinos Bakaitės. Labai norėčiau, kad namų sienos padėtų ir Šiaulių teniso mokyklos auklėtiniams, kurių pagrinde bus net keturi. Ypač įdomu bus stebėti jaunosios Ivetos Daujotaitės pasirodymą. Šiuo metu ji yra viena perspektyviausių šešiolikmečių tenisininkių Europoje, jau vis dažniau bandanti savo jėgas aštuoniolikmečių amžiaus grupėje“, – sako Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas.

Išskirti turnyro favoritų M. Šerepka nesiryžo.

„Vaikinų turnyras šiemet žada būti tikrai įdomus. Varžybų pagrinde turime 6 pirmo pasaulio jaunių šimtuko žaidėjus. Net ir Robertas Vrzesinskis, šiuo metu užimantis 53-ią ITF reitingo vietą, tapo tik 3-ia mūsų turnyro rakete“, - teigia M. Šerepka.

„Šiauliai Open“ kovos miesto teniso mokykloje kasdien prasidės 10 valandą. Turnyro pusfinaliai bus surengti šeštadienį, o finaliniai vienetų susitikimai – sekmadienį.

Pastaruosius 7 metus šio ITF jaunių teniso turnyro dalyviai kovodavo dėl JAV tragiškai žuvusio Lietuvos tenisininko Aivaro Balžeko atminimo taurės. Tačiau šiais metais, A. Balžeko šeimos pageidavimu, turnyro pavadinimas buvo pakeistas, o tenisininkai kausis dėl mokyklos įsteigto prizo.

„Šiauliai Open“ yra vienintelis antros kategorijos jaunių teniso turnyras Lietuvos ir Baltijos šalyse. Vienintelis Lietuvos tenisininkas, laimėjęs šį turnyrą, yra dabar JAV studijuojantis Dovydas Šakinis. Tai jis padarė 2009 metais.

Vasario ir kovo mėnesiais Šiauliai gali būti teisėtai vadinami Lietuvos teniso sostine. Praėjusią savaitę čia praūžė Europos teniso asociacijos šešiolikmečių turnyras, o jau kitos savaitės pradžioje pasirengimą Deviso taurės mačui su Norvegija čia pradės Ričardas Berankis, Laurynas Grigelis, Lukas Mugevičius ir Tadas Babelis. Lietuvos ir Norvegijos rinktinių akistata Šiaulių arenoje įvyks kovo 4-6 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją