„Kol kas sunku pasakyti ar kas nors iš šių metų varžybų dalyvių ateityje pasirinks profesionalaus tenisininko kelią, tačiau emocijos mokykloje verda nuo pat pirmos atrankos turnyro dienos. Kita vertus galiu pasakyti, kad šiame turnyre kažkada yra žaidę ir mūsų Deviso rinktinės nariai Lukas Mugevičius ir Tadas Babelis“, - sakė Šiaulių teniso mokyklos direktorius Mindaugas Šerepka.

Kalbėdamas apie Lietuvos tenisininkų galimybes šiame turnyre, M. Šerepka visų pirma išskiria ne rezultatus, o galimybes išbandyti jėgas su aukštesnį reitingą turinčiais žaidėjais.

„Nemažai daliai turnyre žaidžiančių lietuvių tai yra vienos pirmų 14-mečių grupės varžybų, todėl didelių pergalių kol kas mes nesitikime. Tiesiog norime, kad vaikai, žaisdami prieš vyresnius varžovus, įgytų naujų patirčių, pamatytų savo klaidas ir kartu su treneriais su dar didesniu užsidegimu grįžtų į treniruotes“, - sakė M. Šerepka.

Turnyro finalai bus žaidžiami šį šeštadienį, o varžyboms pasibaigus Šiaulių teniso mokykla ims rengtis turbūt svarbiausiam sezono išbandymui: Deviso taurės varžyboms tarp Lietuvos ir Madagaskaro rinktinių.

Lauryno Grigelio ir L. Mugevičiaus vedini lietuviai sausio 30-ą dieną Šiauliuose pradės pasirengimo stovyklą, o mačas prieš Madagaskaro tenisininkus dviem vienetų susitikimais startuos vasario 3 dieną.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)