Tomas Vaišė vaikinų vienetų varžybų pirmame rate susitiks su pirma turnyro rakete ukrainiečiu Anatolijum Raininu, o Domantas Šakinis - su antru pagal skirstymą latviu Rudolfu Medniu. Merginų vienetų turnyro favoritė baltarusė Diana Degterevič susitiks su Aukse Mačiulaityte, o antra turnyro raketė latvė Krista Cerpina egzaminuos Gabiją Buenanją.

Teniso specialistai ypač daug tikisi iš T. Vaišės ir A. Rainino dvikovos. Šiaulių teniso mokyklos auklėtinis į savo namų turnyrą atvyksta iš Rusijos, kur praėjusią savaitę triumfavo tokios pat kategorijos šešiolikmečių turnyro vienetų ir dvejetų (kartu su Gvidu Motuzu) varžybose.

Šiaulių teniso mokyklos treneris Šarūnas Kulnys sako tikįs, kad T. Vaišė Rusijoje demonstruotą formą išlaikys ir Šiauliuose.

„Rusijoje Tomas žaidė tikrai gerai, ne veltui jis ten laimėjo ir vienetų, ir dvejetų turnyrus. Gal šiek tiek gaila, kad Šiauliuose jam jau pirmame varžybų rate teks žaisti prieš didžiausią reitingą turintį tenisininką. Kita vertus, jei keli sau maksimalius tikslus, sieki pergalės turnyre, nėra jokio skirtumo kada nugalėti kurį varžovą“, - aiškino Š. Kulnys.

Vaikinų vienetų varžybose be T. Vaišės ir D. Šakinio žais dar šeši Lietuvos tenisininkai - Gvidas Motuzas, Robertas Wrzesinskis, Simonas Norvaišis, Henrikas Traškinas, Augustas Onaitis ir Emilis Rusakevičius. Dar du lietuviai - Aleksas Sakalauskas ir Nikolas Oženka - patekti į pagrindines varžybas gali laimėję lemiamus atrankos turnyro susitikimus.

Merginų turnyre Lietuvos garbę gins A. Mačiulaitytė, G. Buenanjo, Paulina Bakaitė, Ieva Čeilutkaitė, Gerda Zykutė, Alisa Gaivoronskytė, Gerda Lukjančikaitė, Emilija Kravtaitė, Iveta Daujotaitė ir Gabija Druteikaitė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)