9-ą vietą WTA reitinge užimanti amerikietė antrame rate turėjo susitikti su bulgare Cvetana Pironkova (WTA-157). Šios tenisininkės rugsėjo viduryje jau žaidė tarpusavyje „US Open“ ketvirtfinalyje, ir tuomet S. Williams laimėjo tik po atkaklios kovos 4:6, 6:3, 6:2.

Vėliau veteranę eliminavo baltarusė Viktorija Azarenka. Būtent šiame pusfinalyje S. Williams pradėjo kamuoti Achilo sausgyslės skausmai.

„Manau man reikia nuo keturių iki šešių savaičių poilsio – tiesiog sėdėti ir nieko nedaryti. Nesu tikra, ar šiais metais dar dalyvausiu kokiame nors turnyre. Pastaruoju metu man sudėtinga net paeiti, taigi, laikas sustoti. Ši trauma – viena bjauriausių“, – sudėjusi ginklus sakė triskart „Roland Garros“ čempionė.

Pirmame rate ji 7:6 (7:2), 6:0 nugalėjo tautietę Kristie Ahn.

S. Williams siekė 24-o „Grand Slam“ titulo, kuris jai būtų leidęs susilyginti su praėjusiame amžiuje žibėjusia australe Margaret Court.

Tuo metu iš vyrų varžybų pasitraukė ispanas Fernando Verdasco – tiesa, ne savo noru.

36-erių tituluotas tenisininkas (ATP-59) buvo priverstas atsisakyti vilčių sužibėti Paryžiuje dar praėjusią savaitę. Organizatoriai neleido jam startuoti dėl teigiamo koronaviruso testo.

COVID-19 Ispanijos žaidėjui buvo diagnozuotas rugpjūtį. F. Verdasco teigė nebejaučiantis jokių simptomų ir prašė naujo testo, bet bergždžiai.

Dėl šios priežasties į aikštyną Prancūzijos sostinėje nebuvo įleisti penkti tenisininkai, įskaitant Kanados žvaigždę Milošą Raoničių (ATP-21).

Organizatorių atstumtas F. Verdasco nenurimo ir išsityrė savarankiškai – atsakymas buvo neigiamas.

„Noriu paduoti „Roland Garros“ į teismą. Man rūpi ne pinigai, o padaryta asmeninė ir profesinė žala. Organizatoriai elgiasi, kaip tik nori, jie nieko nepaiso ir negerbia. Žaidėjų teisės nereiškia nieko“, – piktinosi ispanas.

Panašių planų turi pirmoji Bosnijos ir Hercegovinos raketė Damiras Džumhuras. Pastarasis negalėjo dalyvauti atvirajame Prancūzijos čempione dėl teigiamo jo trenerio testo.

Tuo metu aikštėje trečiadienį didelio vargo nepatyrė titulą ginantis Rafaelis Nadalis. Antrame rate 34-erių ispanas (ATP-2) 6:1, 6:0, 6:3 nugalėjo 25-erių amerikietį Mackenzie McDonaldą (ATP-236).

Moterų varžybose V. Azarenką (WTA-14) namo išsiuntė 26-erių slovakė Anna Karolina Schmiedlova (WTA-161), laimėjusi 6:2, 6:2.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)