Pernai Vilniaus teniso akademijoje užgimęs turnyras šiemet keliasi į Rygą, o kitais metais vyks Taline. Varžybose dalyvaus trijų amžiaus grupių sportininkai - devynmečiai, vienuolikmečiai ir trylikamečiai. Kiekvienoje amžiaus grupėje šaliai atstovaus keturi žaidėjai - po du berniukus ir mergaites. SEB banko įsteigta nugalėtojų taurė po turnyro bus įteikta atstovams valstybės, iškovojusiems daugiausiai pergalių visų amžiaus grupių varžybose.

Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas teigia, kad palyginus su pernai, turnyre yra viena labai svarbi naujovė.

„Lietuvoje vykusiame turnyre žaidė geriausi vaikai iš trijų Vilniuje, Rygoje ir Taline įsikūrusių teniso akademijų. Šiemet, pasitarę su kolegomis, nutarėme, jog žaisti turėtų pajėgiausi kiekvienos amžiaus grupės šalies vaikai. Todėl šiose savotiškose Deviso taurės varžybose tikimės dar daugiau aistrų.“

„Rygoje žais perspektyviausi 9 - 13 metų amžiaus vaikai. Kol kas anksti pasakyti ar kas nors iš jų ateityje pasirinks profesionalaus tenisininko kelią, tačiau tokios varžybos yra svarbus jaunų tenisininkų, o taip pat ir jų trenerių ugdymo ir motyvavimo etapas“, - aiškina R. Grušas.

Lietuvos rinktinės spalvas Rygoje gins Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių teniso mokyklų ir akademijų auklėtiniai. Iš viso turnyre varžysis 36 jaunieji tenisininkai.

„Future Tennis Cup 2013“ pajėgiausi buvo jaunieji Estijos tenisininkai, o lietuviai liko antri.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją