Iki šiol R. Berankis buvo du kartus patekęs į „Australian Open“ turnyro trečiąjį etapą ir pirmą kartą karjeroje šiais metais pateko į „US Open“ trečiąjį etapą. Vis dėlto, lietuviui teks įveikti itin rimtą varžovą, kad būtų pasiektas istorinis ketvirtasis etapas.

65-oji pasaulio raketė šį vakarą susigrums su pajėgiu ispanu Pablo Carreno Busta, kuris šiuo metu yra 27-oje ATP reitingo vietoje. 13 cm už R. Berankį aukštesnis varžovas yra metais jaunesnis, o jo geriausias karjeros pasiekimas – net 10 vieta ATP reitinge, kai R. Berankis aukščiausiai yra buvęs 50-oje pozicijoje.

Ričardas Berankis - Pablo Carreno-Busta

Tenisininkai „US Open“ turnyre susitiko ir praėjusiais metais – vienintelis jų tarpusavio mačas pasibaigė itin skaudžiai lietuviui. Tuomet keturių setų dvikovoje užtikrintai triumfavo P. Carreno-Busta, kuris šventė pergalę 6:4, 6:7, 6:2, 6:0. Tąsyk R. Berankis iš kovos „US Open“ turnyre pasitraukė antrajame raunde, o P. Carreno Busta pralaimėjo kitame etapne nusileido Davidui Goffinui.

Tiesa, P. Carreno Busta iki rekordinio pasiekimo trūksta dar itin daug. Jis 2017-aisiais būtent „US Open“ turnyre jis sugebėjo pasiekti netgi pusfinalio etapą, tais pačiais metais „French Open“ turnyre iš kovos ispanai pasitraukė ketvirtfinalyje.

Ganėtinai įspūdingi P. Carreno Busta pasiekimai, dabartinė ispano sportinė forma ir praėjusių metų rezultatai leidžia 27-am geriausiam pasaulio tenisininkui būti ryškiu poros favoritu. TOPsport ekspertai ispano šansus žengti į ketvirtą „US Open“ etapą vertina 70 proc., kai R. Berankio galimybes atversti naują istorijos lapą ir žengti į ketvirtą etapą – 30 proc.

Tikimybė, kad mače prireiks daugiau negu 3 setų, yra vertinama 55 proc., tačiau TOPsport prognozuoja, kad P. Carreno Busta švęs pergalę 3-0 ir tokią tikimybę vertina 40 proc.

Tiesa, neabejojama, kad R. Berankis pasiūlys itin rimtą kovą ir pirmasis setas pasibaigs po itin atkaklios kovos ispano naudai 7-6.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)