Dvikova, kurioje savo sąlygas diktavo trečioji Ispanijos raketė, truko 1 valandą 54 minutes.

P. Carreno-Busta ne tik pateko tarp 16-os geriausių Niujorke vykstančių prestižinių varžybų dalyvių, bet ir gaus progą pasišpaguoti su šiemet neklumpančiu geriausiu pasaulio tenisininku serbu Novaku Džkovičiumi (ATP 1).

Nepaisant patirtos nesėkmės, pirmą kartą karjeroje trečiąjį „US Open“ ratą pasiekęs R. Berankis iš JAV negrįš tuščiomis – jis užsitarnavo 90 ATP reitingo taškų ir 163 tūkstančius JAV dolerių (136 tūkst. eurų).

Pablo Carreno Busta prieš Ričardą Berankį

Beje, tas pats P. Carreno-Busta sustabdė Ričardą ir pernai – tuomet antrame etape lietuvis neatsilaikė 4:6, 7:6 (7:3), 2:6, 0:6.


Mačo eiga:

Puikią formą demonstruojantis R. Berankis įspūdingai pradėjo ir šį etapą: jis paduodant varžovui iškart šovė į priekį 40:0 ir užtikrintai laimėjo pirmąjį geimą – 1:0. Nors patyrusio ispano tai nė kiek neišmušė iš vėžių ir jis tuojpat atsakė tuo pačiu (1:1), lietuvis neatsitraukė ir susigrąžino tai, ką jau turėjo – 2:1.

Visgi P. Carreno-Busta neleido vilniečiui įtvirtinti savo persvaros ir antrą kartą iš eilės išlygino rezultatą (2:2), o netrukus jau ir pats pirmavo – 2:3. Ričardas nesutriko ir įsibėgėjo ir pats paduodamas: po dviejų iš eilės jo „ace'ų“ – padavimų, kurių varžovas nė neprilietė – 4:4.

Deja, R. Berankiui nesusiklostė dešimtasis geimas, kurio metu jis buvo priekyje 30:15, bet tada pradėjo daryti klaidas, įskaitant ir dvigubą paduodant, bei atidavė tiek geimą, tiek setą – 4:6.

Tarsi supykęs ant savęs lietuvis ėmė diktuoti sąlygas antrojo seto pradžioje ir ryžtingai perlaužė varžovo padavimų seriją – 1:0. Sunkiame antrame geime vėl triumfavo ir tuo pačiu pirmojo seto scenarijų atkartojo ispanas – 1:1.

Žaidimą pagavęs P. Carreno-Busta pasižymėjo net keliais fantastiškais smūgiais ir pridėjo dar tris geimus iš eilės bei ėmė tolti nuo lietuvio – 1:4.

R. Berankiui nepadėjo ir marškinėlių persirengimas: raudonus pasikeitęs į juodus Ričardas vis tiek nebesugebėjo antrame sete įnešti intrigos – 3:6.

Trečią setą Lietuvos tenisininkas pradėjo sausai laimėtu geimu ir sulaukė pagyrų iš mačą transliavusio „Eurosport 2“ TV kanalo komentatoriaus. Ne ką mažiau solidžiai savo padavimus atliko ir ispanas – 1:1.

Ir ties tuo jis nesustojo: savo padavimų metu į bėdą patekęs R. Berankis galiausiai sukirto kamuoliuką į tinklą ir jau atsiliko – 1:3.

Kitame geime net ir nusileisdamas 0:40, lietuvis nesudėjo ginklų, pademonstravo kovotojo charakterį ir sušvelnino savo atsilikimą – 2:3.

Vis dėlto tai ir buvo viskas, ką Ričardas nuveikė šiame mače – 2:6 ir atsisveikinimas su „US Open“ iki kitų metų.

Mačo statistika:

Berankis – Carreno-Busta

„Ace'ai“ (padavimai, nepriliesti varžovo): 3 – 2.
Dvigubos klaidos: 3 – 2.
Pataikymas pirmu kamuoliuku: 56 – 66 proc.
„Winneriai“ (sėkmingos atakos): 20 – 23.
Neišprovokuotos klaidos: 38 – 22.
„Breakpointų“ realizacija: 3/6 (50 proc.) – 7/18 (39 proc.)
Taškai, laimėti paduodant: 44/86 (51 proc.) – 52/77 (68 proc.)
Taškai, laimėti priimant: 25/77 (32 proc.) – 42/86 (49 proc.).
Iš viso laimėti taškai: 69 (42 proc.) – 94 (58 proc.).
Įveikta distancija (km): 1,933 – 2,047.

Nors tokio rango vyrų turnyruose itin skambių pergalių R. Berankis nėra pasiekęs, 2007 m. jis yra netgi triumfavęs „US Open“ jaunių varžybose.

Primename, kad Lietuvos teniso pažiba pirmame „US Open“ rate 7:6 (7:3), 4:6, 6:4, 6:4 patiesė italą Federico Gaio (ATP 132), o antrajame susitvarkė su 7:5, 6:2, 1:6, 7:6 (7:1) amerikiečiu Steve'u Johnsonu (ATP 64).

Šiemet turnyras Niujorke dėl koronaviruso pandemijos vyksta be žiūrovų. Be to, jame titulo negina praėjusių metų čempionai – ispanas Rafaelis Nadalis ir Kanados atstovė Bianca Andreescu. Kortuose trūksta ir šveicarų maestro Rogerio Federerio virtuoziškumo.

Visuomet paskutiniu, ketvirtuoju, metų „Grand Slam“ turnyru būdavęs „US Open“ dėl pasaulyje susiklosčiusių nepaprastųjų aplinkybių šiemet yra antras eilėje: „Roland Garros“ perstumtas į rugsėjo-spalio mėnesius, o Vimbldonas – apskritai atšauktas.

Bendrą „US Open“ turnyro, kuris tęsis iki rugsėjo 13 d., prizų fondą sudaro net 53,4 milijonai JAV dolerių (apie 45 mln. eurų).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (121)