R. Berankio reabilitacija truks apie keturis mėnesius, tad jis tikrai praleis kito sezono pradžią ir pirmąjį „Didžiojo kirčio“ turnyrą Australijoje.

„Paskutinės kelios savaitės buvo sunkios ir intensyvios. Aplankiau daug daktarų, atlikau daug tyrimų. Diagnozė - dešinio klubo operacija. Ji praėjo sėkmingai. Ramentai kelias artimiausias savaites bus geriausi mano draugai. Visada šalia ;) Reabilitacija truks iki keturių mėnesių. Kaip visada dėkoju jums už palaikymą. Būkite sveiki!!!“, – brūkštelėjo R. Berankis viename socialiniame tinkle.

Primename, kad pirmasis kitų metų „Didžiojo kirčio“ turnyras „Australian Open“ vyks sausio 16-29 dienomis.

Jo atrankoje turėtų dalyvauti antroji Lietuvos raketė 25-erių metų Laurynas Grigelis (ATP 276).

Antrasis „Didžiojo kirčio“ serijos turnyras „Roland Garros“ numatytas gegužės 22-birželio 5 dienomis. Iki jo pradžios R. Berankis jau turėtų būti sveikas, bet neaišku, ar patekti į šias varžybas jam leis jo vieta ATP reitinge, kuri per tą laiką, kol lietuvis atliks reabilitaciją, neabejotinai suprastės.

Šių metų gegužės mėnesį jis pirmą kartą karjeroje buvo pakilęs iki 50 pozicijos pasaulyje, o vasarą debiutavo olimpiadoje. Tiesa, sveikatos problemų dėl astmos kamuojamas mūsiškis Rio de Žaneire pasirodė itin nesėkmingai, nelaimėjo nė vieno geimo ir tapo visų laikų olimpinių žaidynių antirekordininku – australui Johnui Millmanui pralaimėjo 0:6, 0:6.

Lietuvis tapo pirmu vyru tenisininku olimpinių žaidynių istorijoje (per 120 metų – DELFI), pralaimėjusiu mačą sausu rezultatu.

„Aš vis dar aikštelėje. Negaliu patikėti, kad taip greitai pasibaigė mano olimpinės žaidynės... Tokio mačo dar nesu sužaidęs. Per karjerą yra buvę sausų pralaimėjimų. Bet čia, kai labai norėjau pasirodyti kuo geriausiai... Nežinau, ką pasakyti“, – tada krimtosi jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)