Lemiamu metu klaidų neišvengęs R. Berankis nusileido varžovui 4:6, 6:7 (1:7). Mačas truko 1 valandą ir 39 minutes.

Antro seto papildomame geime („tie-breake“) mūsiškis pirmavo 1:0, bet vėliau pralaimėjo 7 taškus iš eilės.

Beje, R. Berankis pirmais kamuoliukais pataikė tik 44 procentus savo padavimų.

L. Lacko pelnė 45-is ATP reitingo taškus, 17,39 tūkst. JAV dolerių (47 tūkst. Lt) ir žengė į „Shenzhen Open“ ketvirtfinalį, kuriame susitiks arba su garsiuoju škotu Andy Murray (ATP-11), arba su Somdevu Devvarmanu (ATP-141) iš Indijos.

R. Berankis tenkinosi 20 ATP reitingo taškų ir 10,245 tūkst. JAV dolerių.

Mačo eiga:

R. Berankis dvikovą pradėjo užtikrintai ir, laimėjęs savo padavimų seriją, turėjo net dvi galimybes laimėti ir geimą L. Lacko padavimų metu. Visgi slovakas atsilaikė ir išlygino rezultatą – 1:1.

Lietuvis ir toliau ramiai rinko taškus bei penktame geime pirmavo 40:15, tačiau tada kelis kartus suklydo ir praleido kelias varžovo atakas bei atsidūrė atsidūrė atsiliekančiojo vaidmenyje – 2:3.

R. Berankis išliko konkurencingas sete, bet L. Lacko neleido jam priartėti ir buvo priekyje 5:3. Mūsiškis varžovą porą kartą apgavo trumpintais smūgiais, tačiau vis tiek pralaimėjo pirmą setą 4:6.

Antro seto pradžioje iniciatyva priklausė žaidimą suaktyvinusiam ir jį pagreitinusiam R. Berankiui. Vis dėlto L. Lacko ir toliau puikiai išnaudojo savo padavimus – 2:2.

Šeštame geime lietuvis turėjo progą pagaliau laimėti varžovo padavimų seriją, tačiau apmaudžiai pataikė į tinklą – 3:3. Netrukus R. Berankis panašiai suklydo ir savo padavimų metu, o tai leido L. Lacko pirmą kartą sete išsiveržti į priekį – 4:3.

Netrukus slovakas jau galėjo užbaigti visus reikalus, nes pirmaudamas 5:4 atlikinėjo savo padavimus. Visgi jis nesusitvarkė su įtampa ir R. Berankio spaudimu – lygu 5:5.

Viskas antrame sete sprendėsi papildomame geime: nors lietuvis laimėjo pirmą „tie-breako“ tašką, vėliau pralaimėjo net septynis iš eilės ir patyrė nesėkmę – 4:6, 6:7 (1:7).

* * *

Tai buvo antra R. Berankio ir L. Lacko akistata karjeroje. Prieš beveik trejus metus, 2011-ųjų lapkritį, Bratislavoje vykusiame ATP „Challenger“ turnyro „Slovak Open“ finale taip pat pajėgesnis buvo kortų šeimininkas – 7:6 (9:7), 6:2.

Lietuvis pirmame „Shenzhen Open“ etape 6:4, 6:2 parklupdė buvusią šeštą pasaulio raketę 29-erių metų prancūzą Gillesą Simoną (ATP-34), o L. Lacko 6:1, 7:6 (7:4) eliminavo rusą Jevgenijų Donskojų (ATP-132).

Varžybų Kinijoje nugalėtojui atiteks 106 970 dolerių čekis ir 250 ATP reitingo taškų.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)