Sekmadienį Šiauliuose R. Berankis (86 vieta ATP reitinge) lengvai sudorojo V. Durasovičių (ATP-460) ir atnešė Lietuvos rinktinei pergalę prieš Norvegiją Deviso taurės II grupės varžybose.

Vos 1 val. 19 min. trukęs mačas baigėsi rezultatu 6:2, 6:1, 6:0.

Geriausias Lietuvos tenisininkas atkeršijo norvegui už penktadienį pateiktą siurprizą, kuomet pastarasis po penkių setų kovos palaužė L. Grigelį (ATP-335).

Kaip ir tautietis, R. Berankis turėjo pastabų varžovui dėl jo elgesio.

„Pasiūlyčiau jam nusileisti ant žemės – labai jau arogantiškai jis elgiasi, gal galvoja, kad kažką jau pasiekė. Tegu atsimerkia“, – pareiškė Lietuvos rinktinės lyderis, nedetalizavęs, kokie V. Durasovičiaus veiksmai jam nepatiko.

Pats norvegas pripažino oponento pranašumą ir tvirtino iššvaistęs per daug jėgų penktadienio akistatoje.

„Aikštėje buvo vienpusis eismas. Lietuvis žaidė per gerai, o mano forma po penktadienį sužaistų penkių setų buvo per prasta, kad rimčiau pasipriešinčiau“, – konstatavo V. Durasovičius.

Viktoras Durasovičius

Sekmadienį jėgas dar tikrinasi 21-erių Lukas Mugevičius (ATP-742) ir 17-metis Casperas Ruudas (ATP-779), bet šis mačas turnyrinės reikšmės nebeturi.

Visus reikalus sutvarkęs R. Berankis dabar atsidės olimpinio kelialapio medžioklei. Ar, priklausomai nuo jos baigties, vilnietį šiemet dar realu išvysti Deviso taurės turnyre? Savo sumanymų tenisininkas neišduoda.

„Labai jau toli žiūrite. Nežinau vasaros planų“, – į kalbas nenorėjo leistis R. Berankis.

Kitame etape liepos 15-17 dienomis lietuvių laukia pažįstama Pietų Afrikos Respublikos rinktinė, 5:0 sutriuškinusi Liuksemburgą.

Įdomu, jog kol kas Lietuvos komanda žengia identišku keliu kaip 2014 metais – tuomet sezoną ji taip pat pradėjo maču su norvegais, vėliau viešėjo Pietų Afrikoje, o galiausiai peržengė Bosnijos ir Hercegovinos barjerą ir pirmą kartą istorijoje pateko į I grupę.

Primename, kad penktadienį L. Grigelis 5:7, 6:3, 4:6, 6:4, 6:7 (2:7) nusileido V. Durasovičiui, o R. Berankis 6:2, 6:1, 6:4 susitvarkė su C. Ruudu.

Šeštadienį dvejetų akistatoje R. Berankis ir L. Grigelis pranoko V. Durasovičių ir C. Ruudą 6:2, 7:6 (7:2), 6:1.

Pernai Lietuvos rinktinė iškrito iš I grupės, o norvegai pakilo iš žemesnio diviziono. Praeityje komandos buvo susidūrusios du kartus: 2008 metais lietuviai laimėjo 2:1, o 2014 metais sutriuškino varžovus 5:0. Šiame mače žaidė ir abu dabartiniai Lietuvos rinktinės lyderiai.

Šiaulių arenoje Lietuvos tenisininkai pastarąjį kartą grūmėsi 2013 metais: tuomet Deviso taurės II grupės susitikime jie 4:1 įveikė Kiprą.

Deviso taurės susitikimo tarp Lietuvos ir Norvegijos rezultatai

Penktadienis

Laurynas Grigelis – Viktoras Durasovičius 5:7, 6:3, 4:6, 6:4, 6:7 (2:7)

Ričardas Berankis – Casperas Ruudas 6:2, 6:1, 6:4

Šeštadienis

Ričardas Berankis/Laurynas Grigelis – Viktoras Durasovičius/Casperas Ruudas 6:2, 7:6 (7:2), 6:1

Sekmadienis

Ričardas Berankis – Viktoras Durasovičius 6:2, 6:1, 6:0
Lukas Mugevičius – Casperas Ruudas

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (187)