Sugautą kelialapį į Rio de Žaneirą pirmoji šalies raketė vadina vienu pagrindinių metų tikslų, kurį oficialiai pavyko įgyvendinti praėjusį pirmadienį.

„Olimpiadoje nebus nei reitingo taškų, nei prizinio fondo, todėl daug žaidėjų nėra patenkinti. Bet kiekvienas žiūri iš savo varpinės. Man patekti į žaidynes buvo taip svarbu daugiausia dėl to, jog tai – pirmas kartas. Nepavyko 2012 metais, daug įtampos buvo ir šįkart, situacija buvo ne iš lengvųjų“, – aiškino R. Berankis, kuriam trečiadienį įteiktas Lietuvos rinktinės olimpiečio ženklelis.

Misiją „Rio de Žaneiras“ jis įvykdė. O kokias užduotis sau kels nuvykęs į žaidynes?

„Net nežinau, ką atsakyti. Sieksiu kuo geriausio, o kaip pavyks – matysime. 201-ą kartą pasakysiu: kamuoliukas apvalus. Juk dabar imti ir planuoti medalį nebūtų apdairu“, – šyptelėjo R. Berankis.

Šiuo metu ATP reitinge jis užima 54 vietą, o visai neseniai džiūgavo palypėjęs ant 50-o laiptelio. Tai kitas „pirmas kartas“, kurio pats žaidėjas laukė ne ką mažiau nei olimpinio debiuto.

„Pavyko atsižymėti, gauti skaičiuką, kurio niekas iš manęs nebeatims. Mano gyvenime tai gana didelis įvykis. Belieka kilti aukščiau“, – sakė tenisininkas.

Tai R. Berankis norėtų padaryti nelaukdamas olimpiados – prasidedančio sezono žolės aikštėse metu, kurio kulminacija bus Vimbldono turnyras.

„Norėčiau išnaudoti visas galimybes“, – pabrėžė R. Berankis.

Po pasirodymo legendiniuose Didžiosios Britanijos teniso kortuose jis iškart persikels ant dirbtinės dangos – būtent ji bus paklota olimpiniame aikštyne.

Į Rio de Žaneirą lietuvis ketina atvykti likus mažiau nei savaitei iki žaidynių pradžios, bet kur kas anksčiau persikels į Vakarų pusrutulį: ruoštis olimpiadai R. Berankis planuoja JAV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (163)