Pagrindinės vyrų ir moterų varžybos prasidės sekmadienį ir tęsis dvi savaites.

Beje, R. Berankiui tai bus debiutas pagrindinėse „Roland Garros“ varžybose: 2011 ir 2012 m. jis turnyrą praleido dėl traumų, o 2010 m. neįveikė atrankos barjero.

Už patekimą į antrą etapą lietuviui atitektų 45-i ATP reitingo taškai ir 35 tūkst eurų.

 „Roland Garros“ turnyro burtai
Antrame rate lietuvio varžovu pretenduoja būti 31-erių metų italas Paolo Lorenzi (ATP-66) arba 27-erių metų vokietis Tobias Kamke (ATP-77). Tuo metu trečiame etape R. Berankio greičiausiai lauktų akistata su 31-erių metų šveicarų maestro Rogeriu Federeriu (ATP-3).

112 kartą vyksiančio „Roland Garros“ turnyro bendrą prizų fondą sudarys rekordinė suma - 22 mln. eurų. Vyrų ir moterų vienetų varžybų nugalėtojams atiteks ne tik čempionų taurės, bet ir po 2000 ATP reitingo taškų bei 1,5 mln. eurų čekį.

Primename, kad praėjusiais metais Paryžiuje triumfavo ispanas Rafaelis Nadalis (taurę virš galvos kėlęs jau septintą kartą) ir rusė Marija Šarapova.

R. Nadalis finale 6:4, 6:3, 2:6, 7:5 įveikė serbą Novaką Djokovičių, o M. Šarapova 6:3, 6:2 nugalėjo italę Sarą Erranį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)