Šeštadienį lemiamoje dvikovoje jie po 64 minučių kovos 6:4, 6:4 įveikė filipiniečio Treato Huey'o ir amerikiečio Scotto Lipskio duetą ir užsitikrino po 250 ATP dvejetų reitingo taškų bei 26 980 dolerių čekį.

Tiek R. Berankiui, tiek T. Gabašviliui tai buvo pirmasis laimėtas ATP serijos turnyras.

„Mano pirmas ATP trofėjus!!! Jaučiuosi labai laimingas!!! Ačiū už palaikymą!!!“, - taip Ričardas džiaugsmu su savo gerbėjais pasidalino savo paskyroje „Facebook“ tinkle.

Pakeliui į finalą lietuvis su Rusijos atstovu didžiausią staigmeną pateikė ketvirtfinalyje, kai kiek netikėtai - 7:6 (9:7), 7:5 - įveikė favoritais laikytus amerikiečius dvynius Bobą ir Mike'ą Bryanus, kurie taip anksti iš jokio turnyro nebuvo pasitraukę nuo 2006 metų.

R. Berankis ir T. Gabašvilis (U.S. Men's Clay Court Championship nuotr.)

Šio turnyro vienetų varžybų šešioliktfinalyje 80-ą vietą ATP reitinge užimantis 24-erių metų R. Berankis 2:6, 6:7 (5:7) pralaimėjo bendraamžiui argentiniečiui F. Delbonisui, kuris pajėgiausių planetos tenisininkų klasifikacijoje užima 72-ą vietą.

Likęs be ATP reitingo taškų vienetų varžybose pajėgiausias Lietuvos tenisininkas tenkinosi 5040 dolerių čekiu.

Vienetų varžybų finale sekmadienį žais staigmenas pateikę amerikiečiai - aštuntąjį reitingą turintis Samas Querrey ir Jackas Sockas.

Šeštadienį pusfinalyje Samas Querrey 7:5, 2:6, 6:4 palaužė favoritu laikyto ispano Feliciano Lopezo pasipriešinimą, o Jackas Sockas 7:6 (7:3), 6:3 įveikė trečią pagal reitingą Keviną Andersoną iš Pietų Afrikos Respublikos.

Be pagrindinio prizo vienetų varžybų nugalėtojui atiteks 250 ATP reitingo taškų bei 88,8 tūkst. dolerių čekis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (422)