Jei aikštėje dvejetų mačo metu sąlygas diktavo lenkai, tribūnose dominavo svečiai. Šįkart šūksniai „Lietuva, Lietuva!“ „Orlen“ arenoje aidėjo dar garsiau nei penktadienį, nes kartu su maždaug trimis šimtais į Plocką atvykusių lietuvių akistatą stebėjo ne ką daugiau vietos teniso mėgėjų.

Tautiečius energingais rankų mostais užvesti mėgino tas pats L. Kubotas, bet jo pastangų rezultatas būdavo trumpalaikis.

„Norėjau, kad žiūrovai mus paremtų savo skanduotėmis, nes mačas buvo sudėtingas. Palaikymas ypač reikalingas svarbiais momentais, ir aš jo prašiau“, – paaiškino tenisininkas.

Bet L. Kubotas dažnai girdėjo savo vardą iš priešininkų gerbėjų stovyklos, ir tai patyrusiam žaidėjui ne itin patiko. Tiesa, lenkas stengėsi būti diplomatiškas.

„Aš – profesionalas, koncentruojuosi tik į žaidimą. Esu laimingas dėl to, kad lietuviai pateko į pirmą grupę, kad tenisas ten populiarėja, tiek daug sirgalių seka paskui savo komandą. Bet jei ją palaikai, reikia tai daryti garbingai. Manau, sekmadienį sirgaliai taip ir elgsis“, – dėstė L. Kubotas.

Savo ruožtu, jo partneris Marcinas Matkowskis turėjo pretenzijų tiek teisėjo raginimų liautis triukšmauti nenoriai klausiusiems žiūrovams, tiek varžovams, kurie esą prieš paduodami kamuoliuką nepalaukdavo, kol „Orlen“ arenoje įsivyraus tyla.

„Antro seto pabaigoje Laurynas Grigelis du kartus atliko padavimą, kai mes dar nebuvome pasiruošę jo priimti. Tai buvo vienintelis mus sunervinęs momentas. Tiesa, esu labai nepatenkintas Lietuvos gerbėjų elgesiu pirmame ir antrame sete. Tik kai išsijudino mūsų pačių sirgaliai, atmosfera praskaidrėjo“, – vertino M. Matkowskis.

Tuo tarpu Lietuvos rinktinės atstovai nesiskundė nei šeimininkų, nei svečių aistruoliais.

„Tiek lenkų, tiek lietuvių publika – puiki. Juk čia Deviso taurės varžybos – kai jos vyksta Serbijoje ar Argentinoje, prieš paduodant kamuoliuką reikia laukti minutę, kol triukšmas nurims“, – palygino Ričardas Berankis.

„Lenkai dėl žiūrovų kelis kartus apeliavo bokštelio teisėjui, bet manau, kad taip jie tik norėjo jį šiek tiek paspausti“, – svarstė komandos kapitonas Rimvydas Mugevičius.

Kitaip nei žaidėjai situaciją tribūnose regi ir Lenkijos rinktinės kapitonas Radoslawas Szymanikas. Specialistą nemaloniai nustebino ne svečiai, o vietos sporto gerbėjai, kurių nesudomino tituluoto lenkų dvejeto pasirodymas.

„Žaidžia Australijos čempionato nugalėtojas ir „US Open“ turnyro finalininkas, o tribūnos beveik tuščios. Gal bent rytoj žmonių pagaliau ateis daugiau“, – atsiduso lenkų kapitonas.

Beje, besibaigiant dvejetų mačui už kelių šimtų metrų nuo „Orlen“ arenos esančiame centriniame Plocko stadione rungtynes pradėjo vietos „Wisla“ klubo futbolininkai, rungtyniaujantys antroje pagal pajėgumą Lenkijos lygoje. Žiūrovai į futbolą rinkosi kur kas gausiau nei į tenisą ir beveik užpildė stadiono tribūnas.

Primename, kad dvejetų mačą rezultatu 6:4, 6:4, 7:6 (7:1) laimėjusi Lenkijos teniso rinktinė bendrą susitikimo santykį persvėrė savo naudai – 2:1. Deviso taurės I grupės susitikimo baigtis spręsis sekmadienį, kuomet žiūrovų laukia dar du vienetų mačai. Pirmųjų komandų rakečių akistatoje nuo 15 val. varžysis R. Berankis ir Jerzy Janowiczius, o L. Grigelio oponentu bus L. Kubotas.

Įveikus varžovus, Lietuvos ekipos antrame varžybų etape lauktų Ukraina. Pralaimėjus lietuviai dar žaistų vieną arba du – priklausomai nuo lenkų ir ukrainiečių tarpusavio rezultato – susitikimus dėl išlikimo I grupėje, į kurią iškopė pirmą kartą istorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (143)