A. Potapova vilkėjo Maskvos „Spartak“ futbolo marškinėlius „Indian Wells“ turnyre prieš tai, kai trijų setų dvikovoje nusileido amerikietei Jessicai Pegulai.

21-erių metų rusė savo ruožtu teisinasi, kad nuo 13 metų palaiko šį futbolo klubą ir čia nemato jokios provokacijos.

„Jei atvirai, esu nustebinta, – kalbėjo lenkė I. Swiatek. – Maniau, kad žaidėja suvokia, kad to daryti nereikėtų, net jei esi tos komandos fanė ir demonstruoti savo pažiūras tokiu būdu karinės Rusijos invazijos į Ukrainą metu.

Pirmoji planetos raketė po pergalės prieš Biancą Andreescu ir patekimo į aštuntfinalį dar kartą atvirai kritikavo Rusiją už sukeltą karą Ukrainoje.

Priminsime, kad Rusijos ir Baltarusijos tenisininkams leidžiama varžytis WTA turnyruose, tačiau tik po neutralia vėliava.

Dėl A. Potapovos veiksmų I. Swiatek kreipėsi į WTA organizaciją: „Jau kalbėjausi su WTA atstovais ir priėjome išvadų, kad tokių situacijų turėtų būti mažiau. Tai parodys kitiems žaidėjams, kad negalima šiuo metu remti Rusijos komandas. Tai mane kažkiek nuramino.

Kita vertus, tokios situacijos pasitaiko, nes apie tai nebuvo anksčiau pranešta. Rūbinėse buvo daug chaoso, kai prasidėjo karas Ukrainoje. Nebuvo aišku, kai viskas keičiasi, patekdavome į nemalonias situacijas. Jei būtų aiškesni organizacijų sprendimai ir lyderystė, manau tokių situacijų galėjome ir išvengti.“

Ketvirtadienį I. Swiatek „Indian Wells“ aštuntfinalyje 6:3, 6:1 įveikė britę Emmą Raducanu ir ketvirtfinalyje žais su rumune Sorana Cirstea (WTA-83), kuri netikėtai 6:4, 4:6, 7:5 palaužė prancūzę Caroline Garcia (WTA-5).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)