L. Mugevičius rimčiau portugalui nepasipriešino ir pralaimėjo rezultatu 0:6, 1:6, 2:6.

Po mačo L. Mugevičius teigė, kad neparodė visko, ką sugeba.

„Pradžioje trukdė jaudulys, be to, man buvo sunku prisitaikyti prie stipraus vėjo. Žinoma, oro sąlygos trukdo abiems žaidėjams, tačiau labiau didesnė sukaupta patirtis leidžia prie trukdžių prisitaikyti žymiai greičiau. Savo žaidimą žaisti pradėjau turbūt tik trečiame sete - pripratau prie varžovo pasiūlyto tempo, tų pačių oro sąlygų. Mačo pabaigoje turėjau galimybių laimėti dar vieną ar kelis geimus, tačiau kažko vis pritrūkdavo. Tikiuosi, kad tai man bus gera patirtis ir puiki pamoka ateičiai. Nes prieš panašaus lygio žaidėją žaisti oficialaus mačo man dar nebuvo tekę“, - teigė L. Mugevičius.

Lukas Mugevičius - Gastao Elias

Didesnę patirtį, kaip pagrindinę pergalės priežastį, įvardino ir Portugalijos tenisininkas.

„Žinojau, kad mano varžovas dar tik pradeda savo kelią profesionaliame tenise. Todėl pasistengiau nuo pat pradžių žaisti aktyviai, diktuoti tempą, laikyti iniciatyvą savo rankose. Ir man pavyko tai padaryti. Trečias mačo setas jau buvo visai kitoks. Viena vertus Lukas nusikratė įtampos, ėmė žaisti aktyviau ir mažiau klysti. Be to, pirmų lengvų setų man buvo sunkiau išlaikyti susikaupimą ir koncentraciją“, - aiškino G. Elias.

Lukas Mugevičius - Gastao Elias

Kitoje vienetų dvikovoje penktadienį susitiko pirma lietuvių raketė 20-metis Dovydas Šakinis (1574) ir 268-oje pozicijoje esantis 24-erių Pedro Sousa. Deja, ir D. Šakiniui garbingiau pasipriešinti savo varžovui nepavyko - 2:6, 4:6, 0:6.

Maža to, antro seto pabaigoje griuvęs lietuvis patyrė kojos traumą, todėl kol kas nėra aišku, ar jis galės žaisti šeštadienį vyksiančiame dvejetų susitikime.

„Žaidžiau tikrai prieš stiprų varžovą. Antrame sete žaidimas buvo lygus, jaučiausi tikrai gerai. Gaila, kad patyriau kojos traumą. Kas žino, galbūt įvykiai trečiame sete būtų pakrypę kita linkme, - sakė D. Šakinis. - „Kol kas nežinau, ar galėsiu žaisti rytoj. Vyksime pas gydytojus, lauksiu jų nuomonės. Tikiuosi nieko rimto neatsitiko ir rytoj aš galėsiu žengti į kortą“.

Lietuvos komandos kapitonas Rimvydas Mugevičius po pirmos dienos susitikimų teigė, kad rezultatas - dėsningas. „Mane šiek tiek neramina korto kokybė. Jei trys iš keturių žaidusių sportininkų griuvo toje pačioje vietoje, reiškia su aikšte ne viskas gerai. Tikrai nenoriu pasakyti, kad korto kokybė yra mūsų nesėkmių priežastis, tačiau dar labiau nenoriu, kad žaidėjai patirtų traumas“.

Po mačo vykusioje spaudos konferencijoje P. Sousa sakė, kad pirma mačo dalis buvo tikrai sunki. „Visų pirma, buvo labai sunku žaisti esant tokiam vėjui. Be to, antrame sete Dovydas žaidė tikrai puikiai, o seto baigtį lėmė viso labo keli taškai. Trečiame sete viskas buvo lengviau. Mačiau, kad varžovas nebegali normaliai judėti, tuo ir pasinaudojau. Tikiuosi, kad jam nenutiko nieko rimto“.

Taigi pirmą varžybų dieną lietuviai portugalams pagal setus pralaimėjo sausai - 0:6, o pagal geimus - net 9:36. Mačo iki trijų pergalių rezultatas - irgi ne lietuvių naudai (0:2).
Dovydas Šakinis

Šeštadienį vyksiančiame dvejetų mače D. Šakinis ir L. Mugevičius žais su G. Eliaso ir Rui Machado (278) pora.

Sekmadienį susitiks pirmos rinktinių raketės - D. Šakinis ir G. Eliasas, o vėliau žais - L. Mugevičius ir P. Souza.

Į Portugaliją Lietuvos teniso rinktinė atvyko be pajėgiausių šalies tenisininkų. Teniso profesionalų asociacijos (ATP) reitingų lentelėje 78-ą vietą užimantis Ričardas Berankis ir 477-oje pozicijoje esantis Laurynas Grigelis nusprendė nerizikuoti ir visą dėmesį skirti pasirengimui turnyrams ant grunto dangos.

Portugalijos ir Lietuvos rinktinių mačo laimėtojas šių metų rudenį dėl patekimo į I turnyro grupę žais su Moldovos ir Bosnijos ir Hercegovinos poros nugalėtoju. Pralaimėjusi komanda kitais metais liks varžytis II Europos-Afrikos zonos grupėje.
Dovydas Šakinis
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (46)