D. Medvedevas iš antrosios pozicijos išstūmė ispaną R. Nadalį. Tokią poziciją rusui garantavo 10-asis titulas Marselio turnyre „Open 13 Provence“.

„Aš išties labai laimingas. Žinojau, kad tapsiu antruoju reitinge, tačiau visuomet yra geriau, kai padarai kažką, kad pakiltum aukščiau. O man pavyko laimėti turnyrą“, – ATP oficialiai interneto svetainei kalbėjo D. Medvedevas.

Šį istorinį žingsnį galėjo žengti ir kitos žvaigždės, kurios prognozės buvo palankios. Tai – Stanas Wawrinka, Juanas Martinas del Potro, Davidas Ferreras, Tomas Berdychas or Dominicas Thiemas. Visi jie buvo šalia tikslo, tačiau pirmasis džiaugėsi D. Medvedevas.

„Jis žaidžia labai solidžiai. Girdėjau, kad Jimas Courier vadina jį šachmatų meistru, nes Daniilas itin gerai taktiškai žaidžia korte, visada atsistodamas ten, kur išpeša naudą. Tai tiesa. Jis išties labai protingas žaidėjas“, – kalbėjo pirmoji planetos raketė N. Džokovičius, neseniai pagerinęs ilgiausiai pirmoje pozicijoje išbuvusio tenisininko rekordą.

Lietuvos pajėgiausias tenisininkas R. Berankis su 860 taškų smuktelėjo net per 10 pozicijų žemyn ir šiuo metu ATP reitinge užima 88-ą vietą.

Paskutinį kartą 30-metis lietuvis žaidė „Australian Open“ turnyre, kur buvo sustabdytas antrajame rate. Po to R. Berankis buvo grįžęs į Lietuvą ir kaip kandidatas į olimpines žaidynes skiepijosi nuo COVID-19.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)