Kaip paskelbė žurnalas „Forbes“, 22-ejų Japonijai atstovaujanti N. Osaka per praėjusius metus uždirbo 37,4 mln. JAV dolerių (apie 34,2 mln. eurų), skaičiuojant ir laimėtų turnyrų prizinius fondus, ir pajamas iš reklamų.

N. Osaka uždirbo 1,4 mln. JAV dolerių (apie 1,2 mln. eurų) daugiau už JAV teniso legendą Sereną Williams. Ji pastaruosius ketverius metus buvo daugiausiai uždirbančia sportininke moterimi.

Apskritai iki šiol uždirbtų pinigų per metus rekordas tarp moterų priklausė Rusijos tenisininkei Marijai Šarapovai, kuri per 2015-uosius savo sąskaitas papildė 29,7 mln. JAV dolerių (27,2 mln. eurų).

Per savo karjerą N. Osaka yra laimėjusi du „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrus. Praėjusiais metais jai pavyko triumfuoti Australijos atvirajame čempionate.

Gimusi JAV, tačiau augusi Jungtinėse Amerikos Valstijose, N. Osaka yra populiari tiek Azijoje, tiek Šiaurės Amerikoje. Anot „Forbes“, tenisininkė turi sudariusi reklamos sutartis su 15 kompanijų, tarp kurių išsisikiria su „Nike“ pasiektas sustarimas.

Pastebima, kad tapti dar populiaresne N. Osakai trukdo įgimtas kuklumas.

Visų daugiausiai uždirbančių sportininkų sąraše N. Osaka pakilo į 29-ąją vietą, o S. Wiliams yra 33-a. Visą sąrašą „Forbes“ žada išplatinti šią savaitę.

2019-ųjų sausį N. Osaka buvo pakilusi iki pirmosios moterų tenisininkių reitingo vietos, tačiau šiuo metu jame užima tik 10-ąją vietą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)