Tai buvo pirmoji lietuvio ir čeko akistata, o susitikimas truko net 4 val. 16 min.

ATP reitinge 68-ą vietą užimantis R. Berankis pagrindinėse „US Open“ varžybose varžosi septintą kartą. Už pergalę pirmame rate lietuviui atiteks 45 ATP taškai ir 100 tūkstančių JAV dolerių premija.

R. Berankio antrame rate lauks ispanas Pablo Carreno Busta (ATP-64), tenisininkai susitiks rugpjūčio 28 dieną. Ispanas pirmame rate kiek netikėtai 6-3, 4-6, 7-6, 6-3 įveikė argentinietį Guido Pella (ATP-20).

Lietuvos tenisininkas Niujorke dar varžysis dvejetų turnyre.

Mačo eiga

Pirmame sete iki septinto geimo abu tenisininkai taškus rinko savo padavimų metu.

Jį pralaimėjęs lietuvis suteikė šansą iniciatyvą perimti čekui, kuris įgijęs pranašumą tai išnaudojo (6-4).

Antrame sete – analogiška situacija. Nei vienas tenisininkas nepralaimėjo taško savo padavimų metu, prireikė pratęsimo („tie-brek“), jame R. Berankis šovė į priekį (5-1) ir laimėjo pratęsimą 7-4.

Trečiame sete savo padavimų metu ketvirtą geimą pralaimėjęs R. Berankis suteikė čekui pranašumą, o J. Vesely neklydo ir laimėjo setą 6-3.

Ketvirtas setas

Ketvirtame sete, kurį savo padavimais pradėjo lietuvis, Ričardas pirmavo 2-0, čekas išlygino ir persvėrė rezultatą (4-3). Laimėjęs lietuvio padavimus varžovas atsidūrė per tašką nuo pergalės (5-3).

Į kampą įvarytas Ričardas atsitiesė ir išsiveržė į priekį (6-5). Čekas išlygino rezultatą ir sete prireikė pratęsimo. Jame dominavęs lietuvis kovą perkėlė į penktą setą (7-4).

Penktas setas

Lemiamą setą padavimais pradėjo čekas. Tenisininkai pasidalino po tašką (1-1).

Po keturių geimų – lygybė (2-2). Tenisininkai ir toliau neklydo – 3-3. Audringi Ričardo šūksniai: lietuvis laimėjo geimą čeko padavimų metu ir išsiveržė į priekį 4-3.

R. Berankis neklydo aštuntame geime ir atsidūrė per tašką nuo pergalės (5-3).

Lietuvis pergalę iškovojo 10 geime – 6-4!

Statistika

„US Open“ turnyro prizų fondą sudaro kiek daugiau nei 57,2 mln. JAV dolerių.

2010, 2015 ir 2016-aisiais R. Berankis buvo pasiekęs antrą „US Open“ ratą.

Į „US Open“ pagrindinį turnyrą čekas pateko įveikęs atranką: kvalifikacijoje pranoko portugalą Pedro Sousą (ATP-125), taivanietį Jasoną Jungą (ATP-120), o paskutiniame atrankos rate palaužė įtalo Paolo Lorenzi (ATP-135) pasipriešinimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (100)