Ketvirtadienį ištraukus Deviso taurės I grupės susitikimo burtus R. Mugevičius dvejetų akistatai buvo nominavęs L. Grigelį (361 vieta ATP reitinge) ir Luką Mugevičių (ATP-642). Bet išaušus šeštadienio rytui teniso specialistas įsitikino, kad komandos lyderis R. Berankis (ATP-76) nėra pervargęs, ir pakeitė juo savo sūnų.

Nors R. Berankiui penktadienio vienetų mače su L. Kubotu (ATP-163) teko sužaisti vieną ilgiausių geimų istorijoje, trukusį apie pusvalandį, visa dvikova tęsėsi mažiau nei pustrečios valandos ir pirmosios Lietuvos raketės pernelyg neišvargino.

Be to, 24-erių tenisininkui Deviso taurės varžybose praeityje ne kartą yra tekę eiti į aikštę visas tris dienas iš eilės.

Žaisti be poilsio pasiryžęs ir aštuoneriais metais vyresnis L. Kubotas. 48 vietą ATP dvejetų reitinge užimantis lenkas kovos poroje su šiame susitikime debiutuosiančiu M. Matkowskiu, tarp geriausių planetos dvejetų specialistų pakilusiu dar aukščiau – iki 27 pozicijos.

„Netenka dažnai žaisti kartu su Marcinu, bet mes abu esame pakankamai patyrę, kad greitai prisitaikytume vienas prie kito. Esu tikras, kad komandos kapitonas Radoslawas Szymanikas žino, ką daro“, – teigė L. Kubotas.

Primename, kad dvejetų mačas Plocke prasidės šeštadienį, nuo 15 val. Lietuvos laiku. Po pirmos dienos vienetų dvikovų rezultatas tarp Lietuvos ir Lenkijos rinktinių yra 1:1.

Įveikus varžovus, Lietuvos ekipos antrame varžybų etape lauktų Ukraina. Pralaimėjus lietuviai dar žaistų vieną arba du – priklausomai nuo lenkų ir ukrainiečių tarpusavio rezultato – susitikimus dėl išlikimo I grupėje, į kurią iškopė pirmą kartą istorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)