Šiais metais Didžiojo kirčio turnyruose jau 26-ą pergalę iš eilės iškovojęs N. Džokovičius pusfinalyje susigrums su Vokietijos atstovu 24 metų Alexanderiu Zverevu (ATP-4). Pastarasis ketvirtfinalyje 7-6 (8-6), 6-3, 6-4 sudorojo Lloydą Harrisą iš Pietų Afrikos.

Tokijo olimpinis čempionas nekantriai laukia dvikovos su N. Džokovičiumi ir tęsia savo pirmojo Didžiojo kirčio titulo medžioklę.

„Tikiuosi, kad Novako dvikovą tęsis 4,5 valandos ir jam iš nuovargio teks ropoti korte, o aš galėsiu nesunkiai prasibrauti į finalą“, – sakė A. Zverevas.

Savo ruoštu serbas ketina šiuo metus užbaigti laimėdamas visus keturis Didžiojo kirčio turnyrus. Pirmosios pasaulio teniso raketės namuose jau stovi šių metų „Australian Open“, „French Open“ ir Vimbldono turnyrų trofėjai.

Niujorke N. Džokovičius gali tapti pirmuoju tenisininku nuo 1969 metų, laimėjusiu visus keturis sezono Didžiojo kirčio turnyrus. 1969 metais tai pavyko padaryti Rodui Laveriui.

Triumfas šiame turnyre garantuotų serbui ir visų laikų daugiausiai Didžiojo kirčio titulų laimėjusio tenisininko vardą. Šiuo metu jis rekordą (20 laimėtų Didžiojo kirčio titulų) dalijasi su šveicaru Rogeriu Federeriu ir ispanu Rafaeliu Nadaliu.

Kitame pusfinalyje susigrums kanadietis Felixas Auger-Aliassime (ATP-15) ir rusas Daniilas Medvedevas (ATP-2).


Moterų vienetų varžybų pusfinalyje britė Emma Radacnu (WTA-150) žais su graike Maria Sakkari (WTA-18), o kanadietė Leylah Annie Fernandez (WTA-73) stos į akistatą su baltaruse Aryna Sabalenka (WTA-2).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją