Pirmus du ratus J. Vesely įveikė nesunkiai, problemų kilo ketvirtfinalyje prieš baltarusį Ilja Ivašką. Jame čekas turėjo gelbėtis, varžovas turėjo dvi galimybes pergalingai užbaigti kovą (du match point'ai), tačiau čekas išgyveno.

Dar didesnės drama jo laukė pusfinalyje, kur jį prie sienos prirėmė Ričardas Berankis. Trečiame, lemiamame sete vėl prireikė pratęsimo, o jame lietuvis pirmavo 6-3 ir turėjo net keturias galimybes pergalingai užbaigti 3 valandų kovą.

Tačiau čekas lemiamu metu atsilaikė, neklydo savo padavimų metu ir išplėšė neįtikėtiną pergalę.

„Nepaprastai džiaugiuosi, labai ilgai laukiau kito savo titulo. Po visų sveikatos problemų, kurias turėjau per praėjusius dvejus metus, puikus jausmas laimėti.

Turėjau aibę problemų, negaliu pakęsti pralaimėjimų. Prieš sezoną buvau iškėlęs tikslą laimėti kurį nors turnyrą ir grįžti į pajėgiausiųjų ATP 100-uką, galbūt net 50-uką.

Negalėjau tikėtis geresnės metų pradžios“, – džiaugėsi net 35 pozicijomis į viršų ATP reitinge šovęs čekas (ATP-72).

„Net sunku apibūdinti, kaip jaučiausi tose situacijose, nes viskas vyko labai greitai. Abi kovos buvo lygios.

Prieš Ilja Ivašką lemiamame „tie break'e“ atsilikau 2-4, 3-5, varžovas turėjo du smūgius, kuriais galėjo laimėti kovą.

Pusfinalyje prieš R. Berankį buvo dar blogiau. Tai buvo labai sunkus fiziška ir psichologiškai susitikimas. Trečio seto pratęsime atsilikau 3-6, tačiau tęsiau kovą, už tai man su kaupu buvo atlyginta.

Tai gali nutikti tik kartą karjeroje“, – džiaugėsi Čekijos tenisininkas.

Dvi dramas sėkmingai išgyvenęs J. Vesely finale 7-6 (7-2), 5-7, 6-3 laimėjo prieš Baltarusijos tenisininką Jegorą Gerasimovą ir antrąkart karjeroje triumfavo ATP serijos turnyruose.

Po turnyro ATP reitinge pozicijas pagerino ir Ričardas Berankis, iš 73 vietos pakilęs į 65-ąją. Indijoje lietuvis užsidirbo 90 ATP taškų bei sąskaitą papildė 28 540 dolerių suma.

Tikėtina, kad R. Berankio artimiausios kovos – Dubajuje ATP 500 turnyre, kuris startuos nuo vasario 24 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)