Ji pasirodė varžybose Paryžiuje su moters-katės kostiumu, Vimbldono ir „US Open“ turnyruose pasiekė finalus, susiginčijo su teisėju ir prakalbo apie moterų teises bei pademonstravo, kiek mažai jai reikia treniruočių, kad po motinystės atostogų sugrįžtų į didįjį sportą.

S. Williams geriausios JAV 2018 metų sportininkės rinkimuose surinko 93 taškus, už savo nugaros palikusi gimnastę Simone Biles (68), krepšininkę Arike Ogunbowale, snieglentininkę Chloe Kim ir plaukikę Katie Ledecky, triumfavusią pernai.

Visos tenisininkės varžovės laimėjo šiais metais bent po vieną titulą, o S. Williams dukart buvo per plauką nuo jo.

Serena Williams

S. Williams teniso kortuose dabar susiduria su varžovėmis, kurios dar nebuvo gimusios, kai ji 1995 metais tapo profesionalia žaidėja.

Pati tenisininkė, savo kolekcijoje turinti 23 Didžiojo kirčio turnyrų čempionės trofėjus, prisipažino, kad dar nėra ta pati, kokia buvo anksčiau.

„Vis dar laukiu, kada tapsiu tokia Serena, kokia buvau anksčiau – fiziškai, emociškai ir psichologiškai. Kol kas dar esu pakeliui, – „US Open“ finalo išvakarėse kalbėjo teniso žvaigždė. – Jaučiu, kad galiu tikslą pasiekti daugeliu kelių ir viliuosi, kad tapsiu dar geresnė“.

Serena Williams

Paskutinį Didžiojo kirčio turnyrą – „Australian Open“ – ji laimėjo jau besilaukdama kūdikio 2017 metais.

Daugiau kartų geriausia JAV sportininke istorijoje yra išrinkta Babe Didrikson Zaharias – penkiskart kaip golfo žaidėja ir kartą kaip lengvaatletė.

Anksčiau S. Williams AP rinkimuose triumfavo 2002, 2009, 2013 ir 2015 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)