Stipriausių pasaulio tenisininkų dvikova truko 1 val. ir 26 min.

Nepaisant pergalės, N. Djokovičius užleido pirmąją ATP reitingo poziciją įveiktam varžovui.

„Pusę metų visiškai nežaidus teniso sugrįžti į pačią viršūnę yra kažkas ypatingo“, – jau žinodamas, kad vėl taps geriausiu pasaulyje sakė R. Nadalis.

„Nesijaučiu pavargęs, tiesiog šiandien varžovas buvo stipresnis, jis nusipelnė iškovoti titulą. Sveikinimai Novakui“, - po pralaimėjimo per daug nesikrimto Ispanijos tenisininkas.

„Jis tikrai nusipelnė būti geriausiu pasaulio tenisininku - tai parodo įspūdingi jo pasiekimai šiais 2013 metais“, - pagyrų ispanui negailėjo N. Djokovičius.

Į šią poziciją R. Nadalis sugrįžo pirmą kartą nuo 2010-ųjų birželio 7-osios. Pirmą kartą reitingo viršūnėje Ispanijos tenisininkas atsidūrė 2008 metų rugpjūčio 18 dienos. Iš viso pirmoji reitingo vietoje jis yra išsilaikęs 102 savaites.

Nuo to laiko, kai R. Nadalis grįžo po kairiojo kelio traumos, dėl kurios jam be teniso teko praleisti net 7 mėnesius, laimėjo 61 susitikimą ir tik keturiose dvikovose (įskaitant ir finalą Pekine) turėjo pripažinti varžovų pranašumą. Ispanas laimėjo net 10 titulų ir dalyvavo 13-oje finalų. Vieninteliame Vimbldono turnyre ispanui nepavyko nužygiuoti iki finalo.

Tuo tarpu N. Djokovičius nuo 2012 metų lapkričio 5 dienos galėjo save vadinti geriausiu pasaulio tenisininku. Pirmą kartą reitingo viršūnėje jis atsidūrė 2011-ųjų liepos 4-ąją ir iš viso per karjerą ten išsilaikė 101 savaitę.

Per visą teniso istoriją vos devyniems tenisininkams (įskaitant R. Nadalį ir N. Djokovičių) yra pavykę ATP reitingo viršuje išsilaikyti bent 100 savaičių. Daugiausiai, net 302 savaitės, priklauso šveicarui Roger Federeriui. Toliau žengia Pete'as Samprasas (286), Ivanas Lendlas (270), Jimmy Connorsas (268), Johnas McEnroe (170), Bjornas Borgas (109) ir Andre Agassis (101).

Be pagrindinio prizo, vienetų varžybų nugalėtojui atiteko 500 ATP klasifikacijos taškų ir 557 tūkst. dolerių čekis.

N. Djokovičiui tai ketvirtas laimėtas titulas šiemet. Jis dar triumfavo Monte Karle, Dubajuje ir Australijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)