Vis dėlto dabar Lietuvos teniso rinktinės laukia kartų kaita, o kaip po jos atrodys Lietuvos rinktinė kol kas prognozuoti negali niekas. R. Mugevičius įsitikinęs, kad Lietuvos komanda ir netolimoje ateityje gali būti rimtas ir nepatogus varžovas daugeliui pasaulio komandų.

Vasaros pabaigoje karjeros pabaigą paskelbė Lietuvos rinktinės sudėtyje 24 kartus žaidęs Lukas Mugevičius, o rugsėjo viduryje, po pergale pasibaigusios Daviso taurės akistatos prieš graikus, jo pėdomis pasekė ir Laurynas Grigelis. Jis Lietuvos rinktinės aprangą oficialiuose susitikimuose vilkėjo net 58 kartus.

„Aišku man labai gaila, kad įsisenėjusios traumos Luką ir Lauryną privertė taip anksti pasitraukti iš profesionalaus teniso. Kaip bebūtų, traumos yra nesmagi, tačiau neišvengiama sporto dalis. Luko ir Lauryno sprendimai nebuvo spontaniški. Todėl ta kartų kaita, rinktinės atsinaujinimas brendo, jis nebuvo netikėtas“, – sako R. Mugevičius.

Šią vasarą tarptautinėse varžybose ypač ryškiai sužibo du jaunieji Lietuvos tenisininkai. Klaipėdietis Edas Butvilas laimėjo Vimbldono jaunių dvejetų turnyrą, o šiaulietis Vilius Gaubas užėmė trečią vietą Europos jaunių čempionate. Abu jie buvo pakviesti ginti Lietuvos rinktinės garbę Daviso taurės varžybose Graikijoje.

„Labai įdomūs ir perspektyvūs jaunuoliai. Visų pirma noriu padėkoti jiems už savaitės darbą Heraklione. Rinktinės treniruotėse jie tikrai nebuvo statistai, korte puikiai ir intensyviai darbavosi kartu su Ričardu (Berankiu) ir Laurynu. Edas ir Vilius – pakankamai skirtingi žaidėjai. Pirmasis – labai įvairus, varžovams nepatogus žaidėjas. Vilius yra intensyvus, užsispyręs tenisininkas, labiau mėgstantis žaisti ant grunto. Kol kas turbūt niekas negali pasakyti kaip susiklostys jų karjeros, tačiau pamatas joms padėtas puikus.

Dabar belieka dar daugiau dirbti treniruotėse ir žaisti kuo daugiau profesionalų turnyrų. Tai, kad net ir treniruotės su ATP lygio žaidėjais turi neįkainuojamą naudą, parodė jų žaidimas iš karto po Daviso taurės, kuomet Edas nukeliavo iki ITF Futures serijos turnyro dvejetų finalo Ispanijoje, o Vilius pirmos kategorijos jaunių turnyre Belgijoje tapo dvejetų čempionu ir vienetų turnyro pusfinalininku“, – pasakoja Lietuvos rinktinės kapitonas.

Paklaustas ar dar kas nors iš jaunųjų Lietuvos teniso talentų artimiausiu metu gali tapti tvirtu šalies rinktinės nariu, R. Mugevičius neabejoja – arti komandos yra ir Vilniaus teniso akademijos auklėtinis, šių metų Lietuvos teniso čempionato sidabro medalio laimėtojas Ainius Sabaliauskas.

„Turėjome minčių kviesti Ainių ir į Daviso taurę Graikijoje, tačiau galiausiai nusprendėme ten verstis su 4 žaidėjais. Toks sprendimas, tiesą pasakius, pasiteisino, kadangi Ainius tuo pačiu metu sėkmingai dalyvavo ITF Futures turnyre Ukrainoje. Mano nuomone, jis, žvelgiant į techninius, fizinio pasirengimo dalykus, beveik niekuo nenusileidžia jaunių reitinguose aukščiau stovintiems Edui ir Viliui. Vienintelis dalykas, ko tikrai palinkėčiau Ainiui, yra daugiau to gerojo įžūlumo, agresyvumo, tikėjimo savimi“, – sako R. Mugevičius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)