„R. Federeris buvo mano idealas. Nugalėti jį buvo vienas iš mano karjeros tikslų. Tai įvyko ant grunto ir tai yra neįtikėtina, nes tai nėra mano mėgstamiausia danga“, - po susitikimo kalbėjo K. Nishikori.

„Laimėti trečiajame sete 6:2 yra nelengva prieš jį. Žaidžiau gerai. Buvau šiek tiek įsitempęs, tačiau varžovas trečiajame sete neatliko daug sėkmingų padavimų pirmuoju bandymu, o po antrų jo padavimų galėjau sėkmingai atakuoti. Buvau kiek agresyvesnis trečiajame sete. Esu labai laimingas tuo, kaip pavyko šiandien sužaisti“, - sakė K. Nishikori.

Primename, kad jau antrajame rate pasirodymą Madride baigė ir pirmoji pasaulio raketė serbas Novakas Djokovičius, kuris 6:7 (6:8), 7:6 (10:8), 3:6 pralaimėjo 21-erių metų bulgarui Grigorui Dimitrovui (ATP-28).

Kitas favoritu laikomas tenisininkas ispanas Rafaelis Nadalis (ATP-5) 6:2, 6:3 nugalėjo rusą Michailą Južną ir pateko į ketvirtfinalį.

Kitų susitikimų rezultatai:

Andy Murray‘us (Didžioji Britanija) – Gillesas Simonas (Prancūzija) 2:6, 6:4, 7:6 (8:6);

Davidas Ferreras (Ispanija) – Tommy Haasas (Vokietija) 7:5, 4:6, 6:4;

Stanislasas Wawrinka (Šveicarija) – Grigoras Dimitrovas (Bulgarija) 3:6, 6:4, 6:1

Tomašas Berdychas (Čekija) – Kevinas Andersonas (Pietų Afrika) 7:6, 7:5;Jo-Wilfriedas Tsonga (Prancūzija) – Fernando Verdasco (Ispanija) 4:6, 6:3, 6:2;

Pablo Andujaras (Ispanija) – Danielis Gimeno-Traveras (Ispanija) 5:5 - D. Gimeno-Traveras nebaigė mačo dėl traumos.

ATP teniso turnyro Madride prizų fondą sudaro daugiau nei 4 mln. eurų, o nugalėtojui atiteks 1000 ATP reitingo taškų ir 638,5 tūkst. eurų.

Moterų varžybose - S. Williams ir M. Šarapovos pergalės

Dvi stipriausios pasaulio tenisininkės amerikietė Serena Williams ir rusė Marija Šarapova užtikrintai pateko į Madride (Ispanija) vykstančio WTA serijos „Mutua Madrid Open“ turnyro ketvirtfinalį.

S. Williams trečiame rate ketvirtadienį 6:3, 6:1 sutriuškino tryliktą pagal skirstymą rusę Mariją Kirilenko, o antra pasaulio raketė M. Šarapova taip pat nesunkiai 6:2, 7:5 nugalėjo vokietę Sabinę Lisicki.

Kitų ketvirtadienio susitikimų rezultatai:

Sara Errani (Italija) – Varvara Lepčenko (JAV) 7:5, 6:3;

Kaia Kanepi (Estija) – Daniela Hantuchova (Slovakija) 6:3, 6:4;

Jekaterina Makarova (Rusija) – Marion Bartoli (Prancūzija) 6:3, 6:2;

Anabel Medina (Ispanija) – Jaroslava Švedova (Kazachstanas) – ispanei pergalė įrašyta be kovos

WTA teniso turnyro Madride prizų fondą sudaro 4 mln. eurų, o nugalėtojai atiteks 643 tūkst. eurų ir 1000 WTA reitingo taškų.