Asmeninį kvietimą į Štutgartą gavusią M. Šarapovą varžovės pasitiko nesvetingomis replikomis, bet aikštėje jai negalėjo padaryti nieko.

Dėl meldoniumo vartojimo bausta žaidėja laimėjo tris pirmuosius savo mačus, kol šeštadienį kelią į finalą jai pastojo 19-ą vietą WTA reitinge užimanti serbų kilmės Prancūzijos tenisininkė Kristina Mladenovic.

23-ejų prancūzė įveikė M. Šarapovą 3:6, 7:5, 6:4.

Pastarajai nesėkmė dvigubai skaudi dėl to, jog nepasiekusi finalo ji prarado galimybes patekti į atvirojo Prancūzijos čempionato kvalifikaciją. Naujame WTA reitinge, kuris bus paskelbtas pirmadienį, M. Šarapova liks už antrojo šimtuko borto. Tiesa, rusė vėl gali tikėtis vardinio kvietimo.

Tuo metu K. Mladenovic finale Štutgarte susitiks su dar didesnę staigmeną pateikusia vokiete Laura Siegemund (WTA-49), kuri šeštadienį 6:4, 7:5 eliminavo penktą pasaulio raketę Simoną Halep iš Rumunijos.

Turnyro prizų fondą sudaro 711 tūkst. JAV dolerių. Be to, turnyro laimėtojai atiteks prabangus „Porsche 911 Carrera GTS Cabriolet“ automobilis.

Primename, kad 2016 metų birželį M. Šarapova buvo diskvalifikuota dvejiems metams už draudžiamo preparato meldoniumo vartojimą. Spalio 4-ą dieną Tarptautinis sporto arbitražo teismas (CAS) sutrumpino jos bausmės laiką ir į kortus tenisininkė galėjo sugrįžti jau šių metų balandžio pabaigoje.

M. Šarapova yra laimėjusi penkis „Didžiojo kirčio“ („Grand Slam“) serijos turnyrus, su Rusijos moterų rinktine iškovojo Federacijų taurę ir tapo 2012 metų Londono olimpiados vienetų varžybų vicečempione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)