Iš pradžių lietuvės, vadovaujamos rinktinės kapitonės Editos Liachovičiūtės, per kiek daugiau nei 100 km nuo Helsinkio nutolusiame Vierumaki mieste surengs 3 dienų pasirengimo stovyklą, o po jos kils į kovą dėl dviejų kelialapių į aukštesnę šių varžybų grupę.

Lietuvos rinktinės spalvas Suomijoje gins pirmoji šalies raketė Justina Mikulskytė (WTA-280), Andrė Lukošiūtė (WTA-1101), Klaudija Bubelytė ir Patricija Paukštytė. Lietuvės teisę kovoti antroje šių varžybų grupėje iškovojo pernai laimėjusios Vilniuje vykusį šių varžybų trečios grupės turnyrą, o šiemet, palyginus su 2021 m., komandos sudėtyje įvyko vienas pasikeitimas: A. Lukošiūtė pakeitė Akvilę Paražinskaitę.

„Akvilę norėjau matyti komandoje, tačiau prieš porą savaičių buvau informuota, jog ji išvyko į JAV. Visgi esu tikra, kad Andrė puikiai įsilies į komandą. Svarbiausia, jog ji be galo nori žaisti rinktinėje, atstovauti savo šaliai. Galbūt Lietuvos teniso mėgėjams ji yra savotiška paslaptis, tačiau aš jos žaidimą seku jau kelis pastaruosius metus. Andrė gana anksti išvažiavo mokytis ir gyventi į D. Britaniją, ten dabar žaidžia ITF turnyrus ir jau beldžiasi į pajėgiausių pasaulio tenisininkių tūkstantuko duris“, – pasakoja Lietuvos rinktinės kapitonė.

Anot E. Liachovičiūtės, ryškia lietuvių lydere Suomijoje turėtų būti J. Mikulskytė. „Justė šiuo metu yra tikrai geros formos. Svarbu ir tai, kad ji žaidžia daug turnyrų, vadinasi yra sukaupusi daug žaidybinės patirties. Puikią jos formą iliustruoja ir WTA reitingas. Labai tikiuosi, kad jau artimiausiu metu išvysime ją ir didžiojo kirčio turnyrų kvalifikacijose“.

Lietuvos tenisininkių varžovėmis Billie Jean King taurės varžybose Suomijoje grupių etape bus Liuksemburgo, Izraelio ir kortų šeimininkių rinktinės. Kitoje grupėje varžysis Graikijos, Egipto ir Norvegijos komandos. Dvi geriausios kiekvienos grupės rinktinės paskutinę turnyro dieną tarpusavyje varžysis dėl dvejų bilietų į pirmąją varžybų grupę.

Paskutinė B grupės, kurioje žaidžia ir lietuvės, komanda iš karto kris į žemesnį Billie Jean King taurės divizioną. Trečiąsias vietas grupėse užėmusios komandos tarpusavio akistatoje išsiaiškins kas išliks antroje grupėje ir kitą sezoną.

„Visos komandos gali kilti į viršų, visos gali kristi žemyn. Praktiškai kiekvienoje komandoje yra ryškesnė lyderė. Manau, kad šioje situacijoje ypač svarbūs bus dvejetų susitikimai. Dvejetuose labai daug lemia komandos mikroklimatas, atmosfera. O pas mus ji – puiki“, – sako Lietuvos rinktinės kapitonė.

Billie Jean King taurės antros grupės Europos-Afrikos zonos turnyras Suomijoje vyks balandžio 12-15 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją