Lietuvos teniso sąjungos prezidentas Ramūnas Grušas po turnyro Šiauliuose teigė padėties nedramatizuojantis.

„Gaila, kad mūsų merginoms nepavyko išlikti antroje „FedCup“ grupėje. Turėjome visas galimybes tai padaryti, tačiau tam tikrai momentais pritrūko patirties, kitur – sėkmės ar šalto proto. Bet kokiu atveju noriu padėkoti mūsų žaidėjoms ir komandos kapitonei Editai Liachovičiūtei už pastangas ir rinktinei skirtą laiką, taip pat mūsų merginas palaikusiems sirgaliams ir puikiai savo darbą atlikusiems organizatoriams – Šiaulių teniso mokyklos komandai“, – teigia R. Grušas.

Kalbėdamas apie moterų teniso perspektyvas Lietuvoje jis teigė esąs apimtas dvejopų jausmų.

„Šiauliuose akivaizdžiai pamatėme, kad kol kas Lietuvos moterų tenisas kol kas laikosi tik ant Linos Stančiūtės pečių. Būtent ji šiame „FedCup“ mače traukė mūsų komandą į priekį. Gražių epizodų pamatėme ir Akvilės Paražinskaitės vienetuose bei Justinos Mikulskytės dvejetų susitikimuose, tačiau to nepakako pačiam svarbiausiam dalykui – kad būtų iškovotos pergalės. Tačiau Akvilė ir Justina dar labai jaunos tenisininkės. Tikiu, kad Šiauliuose įgytos patirties joms taps geru postūmiu judėti į priekį“.

Primename, kad Šiauliuose vykusių varžybų grupių etape Lietuvos tenisininkės vienodu rezultatu 1:2 nusileido Suomijos ir Lichtenšteino komandoms bei 3:0 įveikė Juodkalniją. Lemiamoje kovoje dėl išlikimo antroje varžybų grupėje lietuvės 1:2 nusileido Egipto komandai. Visuose pralaimėtuose susitikimuose lietuvės nusileido varžovėms lemiamoje dvejetų dvikovoje.

Kitais metais Lietuvos tenisininkės žais Federacijos taurės turnyro Europos-Afrikos zonos trečioje grupėje. Čia jų varžovėmis bus Juodkalnijos, Danijos, Graikijos, Moldovos, Norvegijos, Maltos, Namibijos, Madagaskaro, Kipro, Armėnijos ir Islandijos rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)