„Šie žmonės yra labai užsiėmę ir į tokias šalis kaip Lietuva važiuoja tik su reikalais, kurių jose turi itin retai“, – pasakojo Lietuvos teniso sąjungos teisėjų kolegijos pirmininkas ir Prezidento taurės vyriausiasis teisėjas Jonas Dagys.

C. Ramosas ir A. Hughes šiuo metu yra vieni geriausių teniso teisėjų pasaulyje. A. Hughes teisėjavo net 11-oje „Didžiojo kirčio“ finalų. Ši teisėja dirbo ir per mūsų tenisininko R. Berankio bei D. Ferrerio mačą 2011 m. atvirajame Australijos teniso čempionate.

C. Ramosas prižiūrėjo aštuonis „Didžiojo kirčio“ turnyrų finalus, tarp jų – ir 2014 m. „Australian Open“, kai žaidė R. Nadalis su Stanislu Wawrinka. Taip pat šių metų „Roland Garros“ turnyre – per Ernestas Gulbio ir N. Djokovičiaus pusfinalio mačą.

Tarptautinės teniso federacijos Antrojo lygio teisėjų mokymuose dalyvauja 26 teisėjai iš Švedijos, Prancūzijos, Vokietijos, Lenkijos, Belgijos, Estijos, Italijos, Vengrijos, Didžiosios Britanijos, Liuksemburgo ir Lietuvos. Tris dienas jie mokysis teniso teorijos ir taisyklių niuansų, o paskutines dvi – teisėjaus Prezidento taurės kvalifikaciniuose mačuose, vyksiančiuose Bernardinų sodo teniso aikštyne.

Kartu su valandos teoriniu testu tai bus lemiamas seminaro dalyvių egzaminas. Visi jie siekia pakilti vienu laipteliu aukštyn ir gauti Tarptautinės teniso federacijos sertifikaciją – Baltąjį teisėjo ženklelį, kuris suteiktų jiems teisę teisėjauti aukštesnio lygio turnyruose. Dar aukštesnės kategorijos yra bronzinis, sidabrinis ir auksinis teisėjo ženkleliai. Baltijos šalyse yra tik du žmonės, turintys sidabrinius teisėjo ženklelius. Vienas jų – lietuvis J. Dagys.

Tokio lygio mokymai Europoje organizuojami tik vieną kartą per metus, o Lietuvoje pastarąjį kartą jie vyko prieš 11 metų. „Tai itin svarbus įvykis teniso profesionalų bendruomenei ir man labai džiugu, kad Tarptautinė teniso federacija pasirinko būtent Vilnių. Tai liudija pasitikėjimą Lietuvos teniso sąjungos ir Prezidento taurės organizatorių darbu“, – sakė J. Dagys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)