Visgi Lietuvos teniso sąjunga (LTS) tikisi, šios varžybos bus ne atšauktos, o nukeltos vėlesniam laikui.

„Atidžiai stebime su pandemijos eiga susijusią situaciją, konsultuojamės su ITF. Tikiuosi, kad turnyras bus nukeltas į vėlesnį laiką. Planavome tikrai didelę teniso šventę Lietuvos sostinėje: pas mus turėjo susigrumti net 28 šalių rinktinės, į Vilnių būtų atvykę per 400 tenisininkių, trenerių, teisėjų. Visgi suprantu, kad svarbiausias prioritetas šioje nelengvoje situacijoje yra žmonių sveikata ir saugumas. Todėl, kaip ir sakiau, kol kas mums belieka stebėti situaciją bei pagal ją planuoti tolimesnius savo veiksmus. Visgi manau, kad vasaros pabaigoje šis turnyras Vilniuje įvyks“, – sako LTS prezidentas Ramūnas Grušas.

Jis taip pat atskleidžia, kad kol kas nėra aiškus ir liepos mėnesį planuoto Prezidento taurės turnyro likimas. Šis vienintelis ITF Futures serijos turnyras Lietuvoje Bernardinų sodo teniso aikštyne Vilniuje turėjo vykti liepos 6-12 dienomis.

„Deja, tačiau surengti Prezidento taurės turnyro numatytu laiku taip pat nebus jokių galimybių. Todėl labai gali būti, kad gilias tradicijas turintis turnyras Vilniuje šiais metais iš viso neįvyks. Nors, aišku, negalima atmesti galimybės, jog, situacijai susitvarkius, jis taip pat bus perkeltas į vasaros pabaigą ar rudens pradžią“, – teigia R. Grušas.

LTS birželio ir liepos mėnesiais planuoti visų amžiaus grupių Lietuvos čempionatai bei tarptautiniai jaunių turnyrai taip pat nebus rengiami. Anot R. Grušo, sprendimai dėl jų nukėlimo ar atšaukimo bus priimti įvertinus situaciją, susijusią su pandemijos plėtra ir karantino trukme.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)