1 val. 22 min. trukęs mačas baigėsi rezultatu 6:1, 6:2, 6:4.

Maždaug 400 žiūrovų Šiaulių teniso mokykloje palaikomo šeimininko persvara buvo akivaizdi, nors trečiame sete jis ir buvo trumpam „užsisvajojęs“.

19-metis lietuvio varžovas žaidė pirmą gyvenime Deviso taurės mačą, tad rimčiau pasipriešinti nepajėgė.

„Buvau labai nervingas, ypač pradžioje“, – prisipažino Prancūzijoje gyvenantis Madagaskaro atstovas.

„Varžovas dar jaunas, tik pradeda karjerą, reikia jam duoti laiko. Pirmi du setai buvo lengvi, priešininkas daug klydo, o aš gerai paduodavau kamuoliuką. Ilgesnių smūgių serijų apskritai nebuvo. Trečiame sete truputį praradau koncentraciją, bet svarbiausia, kad pirmas taškas – kišenėje“, – mačą komentavo L. Grigelis.

Dėl pernelyg skirtingo tenisininkų meistriškumo žiūrovams buvo sunku susidaryti nuomonę apie pirmosios Lietuvos rinktinės raketės dabartinę sportinę formą.

Ir pats L. Grigelis kol kas neturi daug ką pasakyti apie šį sezoną. Lietuvis kol kas dalyvavo vieninteliame „Futures“ turnyre Vokietijoje, kuriame suklupo aštuntfinalyje.

„Nelabai ir yra ką vertinti. Tik tiek, kad pasiruošimas sezonui buvo sklandus. Šiek tiek paskaudėjo
riešą, bet rimtesnių traumų išvengiau“, – pasakojo žaidėjas, žiemą praleidęs naujosios savo komandos būstinėje Folinjo mieste centrinėje Italijoje.

Artimiausiuose jo planuose – dar vienas „Futures“ turnyras Anglijoje. Tuomet – savaitės pertrauka ir aukštesnės kategorijos – „Challenger“ – turnyras Bergame (Italija).

Jau aišku, kad lietuvio pozicija ATP reitinge per žema tam, kad startuoti išsyk būtų galima pagrindinėse varžybose. Tad L. Grigeliui teks lįsti pro kvalifikacijos rėtį.

„Šiuo metų laiku Europoje vyksta mažai turnyrų, todėl jų lygis – neblogas. Manau, nuo balandžio patekti tiesiai į pagrindines varžybas man bus lengviau“, – svarstė L. Grigelis, dar praėjusių metų pabaigoje žadėjęs šiame sezone mėginti dažniau svečiuotis aukštesnio rango turnyruose.

Antros Deviso taurės grupės susitikimą tarp Lietuvos ir Madagaskaro tenisininkų penktadienį tęsia Tadas Babelis (ATP-1345) ir varžovų komandos lyderis Antso Rakotondramanga (be reitingo).

Šeštadienį vyksiančiam dvejetų susitikimui komandų kapitonai nominavo Luką Mugevičių ir Tomą Vaišę bei A. Rakotondramangą ir Žaną-Žaką Rakotohasy. Tiesa, dvejetų sudėtys dar gali būti keičiamos.

Sekmadienį jėgas išbandyti turėtų L. Grigelis ir A. Rakotondramanga bei T. Babelis ir L. Andrianasilalao.

Laimėjusi komanda tęs kovą dėl patekimo į pirmą Deviso taurės grupę, iš kurios lietuviai iškrito prieš dvejus metus. Mačo nugalėtojai balandžio mėnesį antrame varžybų rate kovos su Gruzijos ir Suomijos poros laimėtojais. Tbilisyje vykstančiame mače po pirmos varžybų dienos rezultatas yra lygus 1:1.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją