Trečiadienį akistata dėl tamsos buvo nutraukta trečiame sete (iš viso praėjus 1 valandai ir 48 minutėms), kai rezultatas buvo 7:6 (7:5), 3:6, 2:2.

Dvikovos pratęsimą ketvirtadienio popietę R. Berankis pradėjo laimėdamas savo padavimus. Tuo pačiu atsakė ir varžovas (3:3). Tuomet austras laimėjo du geimus iš eilės (5:3) ir atrodė, kad šiame susitikime jau viskas baigta, tačiau R. Berankis parodė kovingumą ir išlygino rezultatą (5:5). Tenisininkai apsikeitė laimėtais padavimais (6:6) ir turėjo žaisti pratęsimą. Jame lietuvis pirmavo 4:3, bet tuomet padarė tris klaidas iš eilės (4:6). Vis dėl to tenisininkas iš Lietuvos nepasidavė ir išplėšė pergalę pratęsime 8:6.

Dėl vietos turnyro pusfinalyje R. Berankis susigrums su kortų šeimininku 24-erių metų Janu-Lennardu Struffu (ATP-96), kuris antrame rate 6:3, 6:3 pranoko 28-erių metų ukrainietį Sergejų Stachokvskį (ATP-89).

Už patekimą į ketvirtfinalį lietuvis užsitikrino 45-is ATP reitingo taškus ir 12.565 tūkstančių eurų.

DELFI primena, kad paskutiniame atrankos varžybų rate suklupęs R. Berankis paskutinę minutę sulaukė malonės ir pagrindiniame turnyre pakeitė dėl traumos jame atsisakiusį žaisti prancūzą Gaelį Monfilsą (ATP-23).

Kituose susitikimuose turnyro favoritas italas Fabio Fognini 7:6 (7:4), 6:2 įveikė vokietį Dustiną Browną, nugalėtojo titulą ginantis korto šeimininkas Tommy Haasas 6:2, 6:4 privertė pasiduoti Kolumbijos tenisininką Alejandro Fallą, o brazilas Thomazas Bellucci iš tolesnės kovos eliminavo argentinietį Federico Delbonį - 5:7, 6:3, 6:2.

Bendrą „BMW Open“ prizų fondą sudaro 426,6 tūkst. eurų. Jo nugalėtojui atiteks 250 ATP reitingo taškų ir 77,315 tūkstančių eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (181)