Dvikova truko 1 val. 47 min.

Nuo 2018 metų Kazachstanui atstovaujanti J. Rybakina nusileido antrajai planetos raketei pirmajame sete, tačiau perėmė iniciatyvą antrajame ir, šaltakraujiškai reaguodama, nepaleido pergalės iš rankų.


J. Rybakina gimė Maskvoje, jos tėvai vis dar gyvena Rusijos sostinėje, tad jai teko atsakinėti ir į klausimus apie kilmę. Mat Vimbldono organizatoriai uždraudė Rusijos ir Baltarusijos tenisininkams dalyvauti turnyre dėl karinės invazijos į Ukrainą.

„Aš jau ilgai žaidžiu už Kazachstaną, esu laiminga, kad galiu atstovauti šiai šaliai“, – kalbėjo J. Rybakina. Ji po Kazachstano vėliava žaidė ir olimpinėse žaidynėse ir „Billie Jean King“ taurėje.


Atrodo su nervais sunkiau sekėsi susitvarkyti O. Jabeur, kuriai atsakomybė prislėgė pečius. „Aš finale žaidžiu ne tik už save, bet už savo šalį, visą arabų pasaulį, Afrikos žemyną“, – prieš tai kalbėjo ji. Savo ruožtu J. Rybakina emocijų nedemonstravo net tapusi čempione.


J. Rybakina Vimbldone žaidė antrą kartą karjeroje ir jau anksčiau buvo laikoma viena perspektyviausių planetos tenisininkių, tik jos proveržį paskutiniais metais pristabdė pandemija.

2021 metais ji Vimbldone nužygiavo iki aštuntfinalio, o „French Open“ turnyre – iki ketvirtfinalio.

Šiais metais ji pakeliui į finalą nugalėjo dukart Vimbldono ketvirtfinalių žaidėją Coco Vandeweghe, buvusią „US Open“ nugalėtoją Bianca Andreescu, o pusfinalyje palaužė 2019 metų Vimbldono nugalėtoją Simoną Halep.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją