ATP reitingo viršūnėje – ryškus pokytis. Pirmadienį į pirmąją vietą pirmą kartą istorijoje pakilo 26-erių D. Medvedevas. Jis su 8615 taškų aplenkė serbą Novaką Džokovičių (8465).

Pastarasis karaliavo teniso soste rekordinį laiką – 361 savaitę.

„Žinoma, esu nepaprastai laimingas. Tai buvo mano tikslas nuo jaunystės laikų ir jis dar sustiprėjo pastaraisiais metais, – kalbėjo D. Medvedevas. – Gaunu daug žinučių iš žmonių ir teniso žaidėjų. Noriu tik padėkoti visiems už paramą.“

D. Medvedevas yra pirmasis tenisininkas ne iš „Didžiojo ketverto“ (N. Džokovičius, Rogeris Federeris, Rafaelis Nadalis ir Andy Murray), po 18 metų pertraukos užkopęs į pasaulio reitingo viršūnę.

Iki ruso tai padaryti buvo pavykę tik Andy Roddickui 2004 metais vasario 1 dieną.

Paskutinį kartą pirmoji pasaulio raketė keitėsi 2016 metų lapkričio 7 dieną, kuomet reitingo lyderiu tapo A. Murray. D. Medvedevas yra trečiasis Rusijos tenisininkas, pasiekęs pirmąją teniso reitingo vietą.

Prieš jį tai padarė Jevgenijus Kafelnikovas (6 savaites) ir Maratas Safinas (9 savaites).

Tačiau pirmadienį tenisininko džiaugsmas socialiniuose tinkluose sukėlė dvejopus jausmus jį sekantiems sirgaliams.

„Ar kažką praleidau, ar tikrai nepasidalinai savo nuomone apie karą Ukrainoje?“, – stebėjosi vienas internautų.

„Dvejopos emocijos... kaip taip? Gėda, pyktis, pasibjaurėjimas? Ar sunku garsiai pasakyti, ką manai apie Rusijos karą Ukrainoje?“, – klausė kitas tenisininko įrašą pakomentavęs internautas.

„Velniop jį, naujai iškeptą pirmąją planetos raketę, nuo Putino nepriklausomą milijonierių. Keisti jausmai jam. Vyksta karas, vadink karą – karu! Tu žinai tik kaip keikti teisėjus“, – rusų kalba piktinosi moteris.

„Turėtum kelis žodžius pasakyti apie Ukrainos žmonių kančias, tik tai tave pavers tikruoju numeriu „1“, – patarinėjo kitas komentatorius.

„Niekam šiuo metu tai neturėtų rūpėti. Sustabdykite karą Ukrainoje, šiuo metu mirštančių žmonių. Prašau vienytis visiems aplink!“, – tenisininko „Twitter“ įrašą komentavo mergina iš Lenkijos.

„Prieštaringos emocijos. Tave palaikau kelerius metus, tačiau negaliu pritarti tam, ką šiuo metu daro jūsų šalis, griaunanti kitų gyvenimus.

Prašau, jei ką nors gali padaryt, tai daryk tai, gink, kas teisinga“, – rašė viena atleto gerbėjų.

Visgi kaltinti tenisininką abejingumu negalima.

Praėjusią savaitę ketvirtadienį, kuomet Rusija pradėjo karą prieš Ukrainą, D. Medvedevas po vienos iš pergalių Meksikoje kalbėjo apie taiką.

„Šią akimirką supranti, jog tenisas kartais nėra svarbus. Būdamas tenisininku noriu propaguoti taiką visame pasaulyje.

Žaidžiame labai įvairiose šalyse. Daugelyje šalių esu buvęs žaisdamas jaunių ir profesionalų turnyruose. Tiesiog nelengva girdėti visas šias naujienas“, – apie Rusijos pradėtą karinę kampaniją kalbėjo D. Medvedevas.

Jis nėra vienintelis Rusijos tenisininkas iš pirmojo ATP reitingo dešimtuko, kuris pasisakė apie karą Ukrainoje.

Dubajuje ATP 500 serijos turnyrą laimėjęs Andrejus Rubliovas (ATP-6) po pergalingos pusfinalio kovos paėmė rašiklį ir ant filmavimo kameros užrašė „Karui ne, prašau“.

Pirmąją reitingo vietą D. Medvedevui garantavo N. Džokovičiaus pralaimėjimas Dubajaus turnyro ketvirtfinalyje Jiri Vesely. Savo ruožtu Daniilas pasiekė Akapulke vykusio turnyro pusfinalį, čia jį sustabdė R. Nadalis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Dalintis
Nuomonės