„Su kiekviena treniruote sekasi vis geriau. Sąlygos puikios, tokioje arenoje dar nesame žaidę. Tikiuosi, kad jaudulys neužspaus. Bet mūsų komanda patyrusi – viskas bus gerai“, – optimistiškai žvelgė Lietuvos komandos kapitonas Rimvydas Mugevičius.

Lietuvos rinktinė „Deviso taurės“ reitinge užima 38-ą vietą, o Ukraina rikiuojasi dešimčia laiptelių aukščiau. Varžybų burtai bus traukiami ketvirtadienį 12 val. Rotušės aikštėje.

Triumfavusi komanda išsaugos vietą antrame pagal pajėgumą turnyre, o pralaimėjusioji metų pabaigoje išlikimo akistatoje grumsis prieš Slovėnijos tenisininkus.

Lietuvos rinktinė Vilniuje bus pajėgiausios sudėties. Jai atstovaus 25-erių Ričardas Berankis (ATP-74), 24-erių Laurynas Grigelis (ATP-228), 20-metis Lukas Mugevičius (ATP-623) ir 23-ejų metų Dovydas Šakinis (ATP-1518).

Kiek anksčiau akivaizdžiais šio mačo favoritais buvo laikoma Ukrainos komanda, bet ji atvyko be pajėgiausių savo žaidėjų – 26-erių Aleksandro Dolgopolovo (ATP-35) ir 29-erių metų Sergejaus Stachovskio (ATP-53), todėl abiejų rinktinių galimybės laimėti tapo apylygės.

„Dolgopolovas patyrė traumą US Open turnyre, o Stachovskis nusprendė dalyvauti asmeniniame turnyre, kad padidintų savo ATP taškų sąskaitą – tai jo sprendimas“, – apie išretėjusią komandą pasakojo ukrainiečių kapitonas Michailas Filima.

Ukrainiečių lyderiu šį kartą bus 28-erių Ilja Marčenka (ATP-117), o jam talkins bendraamžis Denisas Molčanovas (ATP-309), 22-ejų metų Vladislavas Manafovas (ATP-441) ir 21-erių Maratas Deviatjarovas (ATP-649).

„Į aikštę neisim pralaimėti. Jie bus be dviejų lyderių, todėl mums atsakomybė didesnė, bet turime geresnes galimybes laimėti“, – sakė L. Grigelis.

„Tikimės geriausio – mūsų galimybės dabar daug geresnės. Stengiamės, treniruojamės, bandome naują aikštę, kamuoliukus. Judame pirmyn“, – kolegai antrino R. Berankis.

Bet varžovai dėl netekčių per daug didelio rūpesčio nedemonstravo.

„Mums nėra didelio skirtumo. Stengsimės laimėti ir šia sudėtimi – manau, kad turime šansų tai padaryti“, – pasitikėjimo nestokojo ukrainiečių treneris M. Filma.

„Šiuo sezono metu žaisti man patinka labiausiai, nes sekasi geriausiai. Šiuo metu esu geros formos. Žinoma, šiek tiek jaudinuosi, nes pirmą kartą būsiu pirmoji raketė, bet pasitikiu savo jėgomis.

Su Berankiu esu žaidęs kelis sykius ir tik kartą pralaimėjau – tai buvo paskutinis mačas. Žinau, kaip jį įveikti, bet to garsiai nesakysiu“, – šypsojosi I. Marčenko.

Prieš dvi savaites R. Berankis kovojo Niujorke vykusiame „Didžiojo kirčio“ turnyre „US Open“, kuriame suklupo antrame rate: po varginančios penkių setų kovos, kuri truko 3 valandas 34 minutes, jis 6:2, 6:2, 4:6, 2:6, 7:6 (7:4) palaužė portugalą Jao Sousą (ATP-46), bet mūsiškiui pritrūko jėgų antrame mače – po 3 valandų ir 22 minučių kovos 7:5, 4:6, 6:3, 2:6, 1:6 pralaimėta 24-erių belgui Davidui Goffinui (ATP-15).

„Jaučiuosi gerai. Stabilius rezultatus parodžiau keliuose turnyruose iš eilės, todėl žvelgiant į mano karjerą – viskas eina gerąja linkme. Kūnas pasiruošęs, dirbame su fizinio pasirengimo treneriu. Tikiuosi, kad būsiu stiprus kiek fiziškai, tiek psichologiškai“, – apie savo savijautą pasakojo R. Berankis.

Laurynas Grigelis prieš beveik mėnesį Tarptautinės teniso federacijos (ITF) „Cupa Dafora“ turnyre Rumunijoje laimėjo tiek vienetų, tiek dvejetų varžybas. Tačiau prieš savaitę pralaimėjo jau pirmąją kovą „ATP Challenger Tour“ serijos turnyre Maroke.

„Deviso taurės“ mačas vyks ant specialiai jam paklotos „hard“ tipo „Rebound Ace“ dangos, o geriausius šalies tenisininkus palaikyti „Siemens“ arenoje galės kiek daugiau nei 9 tūkstančiai sirgalių.

„Man tikrai nėra tekę žaisti tokioje didelėje arenoje. Bet per treniruotes stengiamės priprasti prie kortų – viskas bus gerai“, – apie neįprastą aikštę kalbėjo L. Grigelis.

Mūsiškiai į tokias „Deviso taurės“ aukštumas pakilo po to, kai pernai 5:0 sutriuškino Norvegijos komandą, 3:2 palaužė Pietų Afrikos tenisininkus ir 3:2 įveikė Bosnijos ir Hercegovinos rinktinę.

Tačiau debiutas pirmoje grupėje nebuvo sėkmingas – Lietuvos tenisininkai Polocke 2:3 nusileido pajėgesnei Lenkijos komandai. Liepą lenkams pralaimėjo ir ukrainiečiai – 1:3.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)