Merginų amžiaus grupėje iki 16 metų sėkmingai žaidžia net trys Vilniaus teniso akademijos auklėtinės. Į ketvirtfinalį užtikrintai žengė Paulina Bakaitė, rezultatu 6:0, 6:3 įveikusi Baltarusijos tenisininkę Kristiną Fličenok. Trečioji pagal skirstymą turnyre Gerda Zykutė nugalėjo baltarusę Anną Kubariovą ir taip pat užsitikrino vietą geriausiųjų aštuntuke. Lietuvos vicečempionė Gabija Buenanjo aštuntfinalyje irgi nesulaukė didesnio pasipriešinimo. Ji rezultatu 6:1, 6:0 sutriuškino Icharovną Maisak Vijaletą iš Baltarusijos.

Vaikinų amžiaus grupėje į ketvirtfinalį pateko Vilniaus teniso akademijos auklėtiniai Robetas Vrzezinskis ir Simonas Norvaišis. R. Vrzesinskis rezultatu 6:1, 6:0 pranoko baltarusį Macvejų Martinkojų, o S. Norvaišis 6:2, 6:1 nugalėjo klaipėdietį Arną Sabonį. Šioje grupėje į ketvirtfinalį taip pat iškopė turnyro favoritas Tomas Vaišė ir Augustas Onaitis, atstovaujantys Šiaulių teniso mokyklai, bei Emilis Rusakevičius.

Jaunesniųjų vaikinų amžiaus grupės ketvirtfinalio mačuose išvysime du Lietuvos atstovus. Tai – Vilniaus teniso akademijos auklėtinis Lukas Saulis, kuris ketvirtfinalyje rezultatu 6:3, 6:0 įveikė lenką Michalą Matuszevskį, bei Gvido Sabeckio teniso mokyklos auklėtinis Julius Adomavičius, kuris po trijų setų kovos 6:4, 3:6, 6:4 nugalėjo ukrainietį Aleksandrą Ovčarenką.

Merginų amžiaus grupėje iki 14 metų kovas tęsia trenerio Jegoro Kronovo auklėtinė Alisa Gaivoronskytė ir Šiaulių teniso mokyklos auklėtinė Iveta Daujotaitė. A. Gaivoronskytė 6:0, 7:5 eliminavo Dianą Skuratovič iš Rusijos, o antroji pagal skirstymą turnyre I. Daujotaitė 6:1, 6:0 sutriuškino tik po kvalifikacijos į pagrindinį turnyrą patekusią Dijaną Churylavą iš Baltarusijos.

Trečiadienį Bernardinų sodo teniso aikštyne vyks ketvirtfinalių kovos bei tęsis dvejetų turnyras.

Europos teniso asociacijos turnyras „Vilniaus teniso akademijos taurė 2014“ finišuos šeštadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją