Pagal tęstinį finansinės paramos projektą talentingiausiems akademijos sportininkams skirta 25 tūkst. eurų parama. Į šią paramą galėjo pretenduoti geriausius rezultatus demonstruojantys bei nustatytus kriterijus atitinkantys VTA tenisininkai.

„Darnių iniciatyvų paramos fondas“ įsteigtas įmonės „Darnu Group“, kuri jau 20 metų yra viena pagrindinių Lietuvoje augančių teniso talentų ir vaikų teniso rėmėjų. Įmonių grupės bendrovė „Teniso pasaulis“ yra ir viena iš Vilniaus teniso akademijos, kurią kasmet lanko apie 500 vaikų, steigėjų. 

„Darnu Group“ aktyviai prisideda prie jaunųjų teniso talentų auginimo, vykdo „Teniso talentų“ programą, pagal kurią kasmet skiria finansinę paramą tiek jauniesiems tenisininkams, tiek Lietuvos teniso rinktinės profesionalams. Įmonė taip pat suteikia sąlygas nemokamai sportuoti negalią turintiems teniso žaidėjams. Įvairioms paramos programoms įmonių grupė kasmet skiria daugiau nei 200 tūkst. eur.

Perspektyviausius jaunuosius tenisininkus finansiškai palaiko tik privačios iniciatyvos ir tėvai

Vis skambesnes pergales užsienyje skinančiai Patricijai Paukštytei ir Ainiui Sabaliauskui atiteko po 6500 eurų, Patricijai Cechanavičiūtei – 5000 eurų, Pijui Reklevičiui – 4000 eurų, Viltei Vaitkevičiūtei – 1000 eurų bei Linui Plančiūnui – 500 eurų.

Parama galės džiaugtis ir neseniai į Vilnių pagal naują Lietuvos teniso sąjungos organizuojamą projektą „Mokykis bei siek teniso aukštumų!“ atvykęs Dominykas Stonkus, kuriam atiteko 1500 eurų.

Tenisininkės Patricijos Paukštytės mama Neringa Paukštienė sako, kad dukros sporto karjera šeimos biudžetui, kurioje auga dar du vaikai, kainuoja išties nemažai.

„Čia panašiai tiek, kiek kainuotų kas dvi, tris savaites važiuoti atostogauti. Daugiausiai išlaidų tenka skirti dalyvavimams turnyruose, nes dažniausiai patiems tenka mokėti už apgyvendinimą, maitinimą ir padengti pačios kelionės išlaidas. Nemenkai kainuoja ir fizinis pasirengimas, nekalbant jau apie profesionalią įrangą ir jos priežiūrą“, – pasakoja jaunos tenisininkės P. Paukštytės mama. Anot jos, pergales skinanti Patricija iš valstybė paramos negauna, ją remia tik tėvai ir privačios iniciatyvos.

Visi „Darnių iniciatyvų paramos fondo“ skirtą paramą gavę tenisininkai iki sporto gyvenimą sukausčiusios pandemijos sėkmingai rungtyniavo tarptautiniuose jaunimo teniso turnyruose, be kurių tobulėti ir siekti reitingų nebūtų įmanoma.

Tai jau antroji piniginė injekcija jauniesiems VTA tenisininkams šiais metais – dar pirmojo paramos etapo metu jiems buvo paskirstyta 14 500 eurų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)