Beveik trejus metus dėl sunkios traumos nežaidęs J. M. Del Potro pralaimėjo pirmąją dvikovą po sugrįžimo Buenos Airėse savo tautiečiui Federico Delbonis 1:6, 3:6.

Sirgaliai dar prieš prasidedant varžyboms skandavo „Ole, ole, ole! Delpo, Delpo!“ Tenisininkui tai sukėlė emocijų bangą.

J. M. Del Potro nebekalbėjo apie kitą savaitę Rio de Žaneire prasidedantį ATP turnyrą. Akivaizdu, kad kelio skausmai vis dar sukelia pernelyg daug kančių argentiniečiui.

„Šią akimirką prisiminsiu visą savo gyvenimą. Išpildžiau visas savo svajones, kurias turėjau tenise. Mano stambiausius trofėjus lydėjo didžiulė žmonių meilė. Tai yra paskutinė mano dvikova. Esu laimingas, kad žaidžiau čia, savo tautiečių akivaizdoje“, – sakė J. M. Del Potro.

Beveik 2 m ūgio „švelniuoju milžinu“ vadinamas tenisininkas tęsė: „Šiandien atidaviau visas jėgas iki paskutinio taško. Dabar nurimau, nes mano paskutinis pasirodymas buvo teniso kortuose, o ne konferencijų salėje. Tai liks ilgam atmintyje.“

Jis taip pat paliko nedidelę viltį, kad gali dar sugrįžti į kokį ATP turnyrą. Tačiau dabar argentinietis ketina atidėti tenisą į šalį ir ieškoti sprendimų, kaip sumažinti kelio skausmus.

Didelių iliuzijų, kad pavyks sėkmingai grįžti į tenisą, jis nepuoselėjo.

„Tai labiau buvo atsisveikinimas, nei sugrįžimas. Daugelį metų išmėginau įvairiausius gydymus ir ieškojau gydytojų. Vis dėlto neįsivaizdavau savęs atsisveikinančio ne teniso kortuose“, – kalbėjo J. M. De Potro, 2009 metais triumfavęs „US Open“ turnyre.

Iki trečios ATP pasaulio reitingo pozicijos savo karjeroje aukščiausiai užkopęs argentinietis trofėjų kolekcijoje turi 2012 metų Londono olimpiados bronzą ir 2016 metų Rio de Žaneiro žaidynių sidabrą.

Su Argentinos rinktine jis 2016 metais laimėjo Daviso taurę, tačiau visą laiką jį persekiojo traumos. Daugiausiai bėdų tenisininkas turėjo su keliais ir rankos alkūne.

2019 metais birželį jis patyrė kelio kaklelio lūžį ir nuo to laiko nežaidė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją