51-ą vietą ATP reitinge užimanti pirmoji Lenkijos raketė sekmadienį nugalėjo lietuvių lyderį (ATP-76) 6:3, 6:4, 6:2 ir garantavo saviškiams bendrą pergalę nelaukiant paskutinio mačo tarp Lauryno Grigelio ir Kamilio Majchrzako rezultato.

Iš aikštės triumfuodamas J. Janowiczius išžengė nepraėjus nė dviejoms valandoms po dvikovos.

Per tą laiką lenkas spėjo atlikti 17 neatremiamų padavimų (R. Berankis – 3) ir pasinaudoti 4 iš 12 susikurtų galimybių laimėti priešininko padavimus (R. Berankis – 0/7).

„Mačas tikrai buvo trumpas, nes Jerzy žaidė puikiai, labai taikliai pataikė savo pirmus padavimus (79 proc. tikslumu – DELFI). Tik paskutiniame geime buvo proga laimėti tašką jam paduodant. Iš esmės pralaimėjau neturėjęs galimybių perlaužti mačo eigą“, – konstatavo R. Berankis.

Jo teigimu, sprendimas šeštadienį pasirodyti dvejetų mače, kurį taip pat laimėjo lenkai, neturėjo įtakos žaidimui prieš J. Janowiczių – fiziškai R. Berankis esą jautėsi puikiai. Problema, anot jo, buvo tik 203 cm ūgio varžovo galingi padavimai ir netikėtai solidus žaidimas ties galine linija.

„Gal iš šalies kam nors ir galėjau atrodyti pavargęs. Bet taip nebuvo – tai Jerzy mane spaudė, kontroliavo ritmą, stengdavosi baigti žaidimą vienu ar dviem smūgiais.

Šiandien jis žaidė kur kas aukštesnio lygio tenisą nei rodo jo vieta reitinge: padavimai buvo ypatingai sėkmingi, iš dešinės mušė be klaidų. Jis turi viską, ko reikia norint būti geriausių dešimtuke. Man dar reikia daug dirbti norint eiti jam pavymui“, – neslėpė R. Berankis.

Tiesa, savo žaidimu pastaraisiais mėnesiais Lietuvos tenisininkas teigė esantis patenkintas, nors tolesnių šio sezono tikslų ir nenorėjo atskleisti.

„Manau, darau tai, ko reikia, kad pagerinčiau savo žaidimą – svarbiausia, kad atsiranda stabilumas. O spėjimų aš labai nemėgstų, matysime“, – sakė 24-erių vilnietis.

Nors sekmadienį didesnės intrigos „Orlen“ arenoje nebebuvo, mačo pabaigoje abu žaidėjai neišvengė nervingų diskusijų su bokštelio teisėju iš Egipto.

„Visi darome klaidų, bet ta teisėjų klaida buvo per daug akivaizdi. Nesuprantu, kaip galėjo nepastebėti, kad kamuoliukas nusileido ant linijos. Bet nieko. Teisėjavimas čia tikrai nebuvo toks, kaip praėjusiame Deviso taurės susitikime Bosnijoje ir Hercegovinoje, kur kamuoliukas nukrisdavo per pusmetrį į aikštę, o rėkdavo, kad užribis“, – palygino R. Berankis.

Nepavykus pateikti staigmenos Plocke, lietuviams dabar teks laukti liepą vyksiančio Lenkijos ir Sergejaus Stachovskio (ATP-50) vedamos Ukrainos rinktinės susitikimo. Jei lenkai laimės, kovą dėl išlikimo I grupėje Lietuvos ekipa pradės akistata su ukrainiečiais. Nusileidus jiems, rudenį lauktų dar vienas mačas, kuriame varžytis tektų su Slovėnijos ir Izraelio poros pralaimėtojais.

Jeigu Ukraina pranoktų Lenkiją, kapitono Rimvydo Mugevičiaus vadovaujamai komandai šiemet beliktų viena dvikova su slovėnais arba žydais, kurioje spręstųsi, ar kitąmet lietuviai vėl galės varžytis I grupėje, į kurią iškopė pirmą kartą istorijoje.

DELFI paklaustas, kokios galimybės ir kitąmet žaisti antroje pagal pajėgumą grupėje, R. Berankis traukė pečiais.

„Anksti galvoti, ar išsilaikysime, bet kodėl ne? Kol kas šioje grupėje sužaidėme tik vieną susitikimą, bet jis nuteikia pozityviai. Esame jauni, manau, vieni jaunesnių pirmoje grupėje. Matysime, kaip toliau seksis L. Grigeliui ir Lukui Mugevičiui. Deviso taurė – ilgas procesas, per metus sužaidžiami tik keli susitikimai, todėl reikia daugiau laiko tikrosioms komandos galimybėms atsiskleisti. Manau, po kelerių metų mes pajėgsime įsitvirtinti šiame lygyje“, – į ateitį žvelgė pirmoji Lietuvos raketė, kurio dabar laukia ATP turnyras Majamyje (JAV).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)