Sekmadienį finale per 3 valandas ir 3 minutes keturiuose setuose – 3:6, 6:1, 6:2, 6:4 – pajėgiausias planetoje Serbijos tenisininkas nugalėjo antrąją raketę vienmetį škotą Andy Murray.

N. Džokovičius tapo vos aštuntuoju tenisininku, kurių kolekcijose visų keturių prestižinių „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrų – atvirųjų Australijos, Prancūzijos, Vimbldono turnyro ir JAV pirmenybių – čempionų titulai.

Iš viso serbui jau yra pavykę laimėti dvylika „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrų, o šis finalas Paryžiaus kortuose jam buvęs jau 20-as. Triskart per ketverius pastaruosius metus Prancūzijos sostinėje jis žaidė finale, tačiau patyrė pralaimėjimus.

Daugiau „Didžiojo kirčio“ serijos turnyrų per savo karjerą laimėjo tik šveicaras Roger Federeris (17), ispanas Rafaelis Nadalis (14) ir amerikietis Pete'as Samprasas (14).

Tarpusavio mačuose prieš škotą Serbijos tenisininkas pirmauja jau 24–10, įskaitant 8–2 „Didžiojo kirčio“ serijos turnyruose.

Kartu su pagrindiniu prizu jau 65–ąjį turnyrą laimėjusiam N. Džokovičiui atiteko 2000 ATP klasifikacijos taškų bei 2 mln. eurų čekis.

A. Murray tenkinosi 1200 ATP reitingo taškų ir 1 mln. eurų piniginiu prizo.

Dvi savaites trukusio atvirojo Prancūzijos teniso čempionato prizų fondą sudarė 32 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)