Pagrindiniu incidento herojumi tapo emocingu charakteriu garsėjantis 30-metis serbas Viktoras Troickis, pralaimėtos partijos su ispanu Alberto Ramosu-Vinolas pabaigą pavertęs tikru spektakliu. Dvikovą varžovui V. Troickis pralaimėjo 6:3, 3:6, 3:6, 6:2, 3:6, o skandalingasis epizodas užfiksuotas paskutiniame sete.

V. Troickio įtūžį sukėlė pagrindinio mačo teisėjo iš Italijos Damiano Torellos sprendimas. Po ispano A. Ramoso-Vinolas padavimo linijos teisėjas užfiksavo klaidą (kamuoliukas į žemę atsitrenkė už linijos), tačiau D. Torella pakeitė sprendimą ir įskaitė taškus ispanui.

V. Troickis pašėlo.

„Ką? Pasižiūrėk!“, – po italo sprendimo ėmė klykti V. Troickis, į ranką pačiupęs kamuoliuką ir prikišęs jį beveik prie teisėjo nosies.

Arbitrui nepakeitus nuomonės serbas rakete piktai smūgiavo kamuoliuką į orą.

„Blogiausias teisėjas pasaulyje. Ar tu matei kamuoliuką? Tu tragiškas“, – toliau rėkė V. Troickis, neturėjęs galimybės paprašyti vaizdo įrašo pakartojimo, kadangi 17-ajame Vimbldono korte „Hawk-Eye“ vadinama fiksavimo sistema tiesiog nėra įdiegta.

Gavęs ispėjimą serbas tęsė partiją, kuri pasibaigė pralaimėjimu, o iš karto po jos vėl pripuolė prie teisėjo ir plūdosi toliau.

„Ar tu supranti, ką padarei? Esi baisus. Ką tu apskritai čia veiki? Esi pats blogiausias iš visų, kokius esu matęs. Man labai gaila, tačiau turiu tau pasakyti: esi visiškas idiotas. Kodėl nekreipei dėmesio į tai, ką tau sakiau, kai sakiau kad kamuoliukas išlėkė už ribų?“, – širdo tenisininkas.

„Nemačiau“, – atsakė italas, taip dar labiau supykdydamas V. Troickį. „Tu išvis nieko nematei. Ar suvoki tai? Tu apskritai suklydai 30 kartų. Ne tik į varžovo, bet ir į mano pusę. Kažkoks košmaras“, – rėkavo jis.

Vėliau V. Troickis savo piktinimąsi tęsė ir kalbėdamas su žiniasklaida.

„Kažkokia nesąmonė. Šitas žmogus nekompetentingas. Ypač tokiame korte, kur nėra pakartojimo sistemos. Ji apskritai privalo būti įdiegta visur, tačiau dabar kalbame net ne apie tai. Buvo tiek blogų sprendimų, kad neįmanoma suskaičiuoti. Jis nematė nieko. Jis tiesiog sėdėjo ir sekė rezultatą, netgi nežiūrėdamas į kamuoliuką. Čia yra nesusipratimas, kokio nemačiau per visą savo gyvenimą“, – toliau putojo jis.

Baigdamas savo tiradą serbas netgi pareiškė, kad teisėjas turi būti nubaustas.

„Klausiate manęs, ką su juo daryti? Jis turi būti nubaustas. Iki tol aš buvau ramus, tačiau tuo momentu jis mane galutinai už...so. Kiekvienas užsi...tų tokioje situacijoje. Aš nebegalėjau normaliai kalbėti. Galbūt elgiausi ir pernelyg karštai, tačiau aš viriau viduje. Tai buvo natūralios emocijos“, – nevengdamas riebesnių žodelių dėstė serbas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)