Antroji pasaulio raketė iš Serbijos finale laimėjo tikru trileriu tapusį mūšį – austras Dominicas Thiemas (ATP-5) buvo nugalėtas tik po 4 valandas trukusios kovos.

N. Džokovičius šventė sunkią pergalę 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4.

Sėkmingiau susitikimą pradėjęs 32-ejų serbas antrame sete krito į duobę, o po trijų setų atsiliko 1:2. Vis dėlto jis sėkmingiau sužaidė paskutiniuosius du setus ir tapo čempionu.

Antrajame sete N. Džokovičius reiškė nepasitenkinimą teisėjo darbu: jis ne tik kandžiai replikavo, bet praeidamas pro teisėją dar ir paplekšnojo jam per batus.

Rekordinio triumfo Australijoje dėka N. Džokovičius perims iš R. Nadalio pirmosios pasaulio raketės vardą. Nuo to paties ispano serbas jau dviem titulais atsilieka pagal „Didžiojo kirčio“ turnyrų vienetų trofėjus.

N. Džokovičius yra laimėjęs 17, o R. Nadalis – 19 „Didžiojo“ kirčio turnyrų. Rekordininkas yra 20 titulų turintis Rogeris Federeris.


„Australian Open“ čempionas gavo 2000 ATP reitingo taškų ir 2,49 mln. eurų sumą. D. Thiemui atiteko 1200 ATP reitingo taškų bei 1,25 mln. eurų.

Trečiąjį finalą pralaimėjęs ir be „Didžiojo kirčio“ trofėjų liekantis austras pakils į ketvirtąją ATP reitingo vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (54)