Iki šiol ant Paryžiaus Didžiojo kirčio turnyro grunto R. Berankis nebuvo iškovojęs nė vienos pergalės ir nebuvo įveikęs pirmojo „Roland Garros“ rato. Septintas bandymas nemelavo.

65-ą vietą ATP reitinge užimantis lietuvis trejais metais jaunesnį konkurentą H. Dellieną (ATP-104) sudorojo sausai – 3:0. Dvikova truko 2 val. 27 min.

Už šią pergalę R. Berankis gauna 45 ATP reitingo taškus ir 84 tūkst. eurų piniginį prizą.

Antrajame rate R. Berankio lauks akistata su pajėgiausiu planetos tenisininku N. Džokovičiumi, kuris antradienį 6:0, 6:2, 6:3 nugalėjo Švedijos atstovą Mikaelį Ymerį (ATP-80).

Visai neseniai – rugpjūčio pabaigoje – R. Berankis ir N. Džokovičius buvo susidūrę Niujorke vykusio ATP 1000 serijos „Wester and Southern Open“ turnyro antrajame rate.

Serbo pagyrų tuomet sulaukęs lietuvis priešinosi garbingai – tik po atkaklios kovos nusileido 6:7 (2:7), 4:6.

"Roland Garros" dvikovos R. Berankis - H. Dellienas statistika

Mačo eiga:

R. Berankis pradėjo mačą sėkmingai paduodamas, o iškart po to laimėjo ir boliviečio padavimus – 2:0. Ne taip užtikrintai, bet į taškų kraitelę pavyko įstumti ir trečią geimą.

Lietuvis nemažino apsukų ir toliau žaidė agresyviai, o H. Dellieno padavimai ėjo perniek – 4:0.

Boliviečiui niekaip nepavyko užmegzti lygiavertės kovos, tačiau pralaimint 0:5 progą persigrupuoti jam suteikė pasipylęs lietus – mačą teko pristabdyti.

Žaidėjai grįžo į aikštę po beveik dviejų valandų priverstinės pauzės, ir H. Dellienas pagaliau pelnė pirmą tašką paduodamas.

Vis dėlto R. Berankis nesutriko ir greitai užbaigė setą – 6:1.

Antras setas

Antrojo seto pradžia susiklostė lygiai – 1:1, 2:2. Tuomet tarp boliviečio ir lietuvio esant rezultatui 40:40 užvirė nuožmi kova, kol galiausiai savo padavimus vis dėlto laimėjo H. Dellienas – 3:2.

R. Berankis sunkiai, bet rezultatą išlygino – 3:3.

Seto pabaiga priklausė pajėgiausiam Lietuvos tenisininkui, kuris laimėjo varžovo padavimus, o vėliau savo ir triumfavo 6:4.

Trečias setas

Pasidalinus po pergalingą geimą R. Berankis laimėjo boliviečio padavimus ir išsiveržė į priekį 2:1, o netrukus jau pirmavo 4:2.

Trečiojo seto pabaigą taip pat geriau sužaidė lietuvis, laimėjęs 6:4.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (179)