Tačiau vieną dalyką jis tikrai padarė: savo žaidimu, talentu ir pastangomis sužavėjo ne tik 15 tūkstančių Rod Laver arenoje susirinkusių žiūrovų, bet ir tiesiogiai dvikovą transliavusio „Eurosport“ kanalo komentatorius, vienas iš kurių buvo teniso legenda Borisas Beckeris.

Įsibėgėjus mačui jie negalėjo atsistebėti kai kuriais R. Berankio veiksmais ir dosniai dalino jam savo komplimentus bei tikino, kad mato žaidėją iš pirmo ATP reitingo 50-tuko.

Pateikiame įdomiausias jų mintis (skliausteliuose - epizodas, po kurio buvo ištartas toks komentaras):

„Panašu, kad Berankis pamiršo, jog tai buvo jau antrasis jo padavimas“ (ironiška pastaba apie galingą antrą R. Berankio padavimą, po kurio A. Murray nesugebėjo grąžinti kamuoliuko į varžovo aikštės pusę).

„Dar vienas puikus taškas. Ką gi, atrodo, kad Berankiui nieko nėra neįmanomo“ (po kelių itin sėkmingai R. Berankio sužaistų taškų).

„Nors Murray ir sakė, kad treniruojasi su Berankiu, tokias lietuvio atakas jis tikrai mato pirmą kartą gyvenime“ (komentaras apie R. Berankio veiksmus puolant).

„Paskutiniu metu Murray gelbsti tik jo padavimai - šiuo žaidimo periodu Berankis jį akivaizdžiai pranoksta“ (apie atkarpą antrajame sete, kai R. Berankis buvo perėmęs iniciatyvą).

„O šito mūsų scenarijuje tai nebuvo!“ (apie lygią kovą, kurią R. Berankis pasiūlė A. Murray).

„Berankis daro per daug paprastų klaidų“ (po kelių iš eilės pralaimėtų R. Berankio geimų).

„Pasakiškas Berankio žaidimas. Lietuvis vis dar yra rimta grėsmė Murray“ (apie pagirtinas R. Berankio pastangas ir žaidimą net ir atsiliekant rezultate).

„Kuo toliau, tuo Berankis tampa vis didesniu galvos skausmu Murray (apie Murray nervinimąsi po pralaimėto taško).

„Jis laukė būtent tokio Murray smūgio ir jam buvo pasiruošęs. Taigi dar vienas „break point'as“ (apie atkarpą antrajame sete, kai R. Berankis buvo perėmęs iniciatyvą).

„Ech, labai apmaudu dėl lietuvio. Taip norėjau, kad jis pataikytų 10 iš 10 „smash'ų“ (po vienintelio nesėkmingo R. Berankio smūgio mušant kamuoliuką, pašokusį jam virš galvos).

„Berankis to nusipelnė. Jis dabar žaidžia geresnį tenisą. Koks įkvepiantis jo pasirodymas!“ (komentaras po to, kai R. Berankis antrame sete išsiveržė į priekį 4:2).

„Jis labai vikrus ir dinamiškas, ypač, kai pakvimpa „smash'ais. Puiki technika ir pasitikėjimas savimi“ (po dar vieno sėkmingo R. Berankio epizodo).

„Murray buvo greitas kaip žaibas, bet šis smūgis jam tiesiog buvo per geras“ (po nuostabaus R. Berankio rėžto (trumpinto) smūgio, po kurio kamuoliukas nusileido prie pat tinklo).

„Berankis šiame mače laimėjo jau keletą gražių ilgų taškų („ralių“). Galime tik dar kartą įsitikinti, kodėl jis yra buvusi pirmoji pasaulio jaunių raketė“ (komentaras apie R. Berankio talentą).

„Jis žaidžia taip lyg būtų pirmojo ATP reitingo 50-tuko tenisininkas“ (komentaras apie R. Berankio žaidimą).

„Berankio žaidžiamas tenisas - tikrai patrauklus. Lietuvis šiandien itin energingas ir nusipelno daugiau nei rodo rezultatas“ (komentaras apie rezultatą ir R. Berankio žaidimą).

„Murray džiaugiasi laimėjęs ir daro tai su palengvėjimu, Tai tik įrodo, kad jis gerbė savo varžovą ir vertino jį labai rimtai“ (komentaras pasibaigus mačui).

Primename, kad pirmoji oficiali R. Berankio ir A. Murray akistata truko 2 valandas 12 minučių.

R. Berankis, kuris su vienu iš keturių geriausių planetos tenisininkų ir dar centriniame „Grand Slam“ turnyro korte žaidė pirmą kartą savo karjeroje, iš Melburno išsiveš 115 ATP reitingo taškų bei 75,5 tūkst. JAV dolerių.

Į aštuntfinalį žengęs A. Murray iškovojo 180 ATP reitingo taškų ir 131,5 tūkst. JAV dolerių premiją. Kitame etape škoto laukia akistata arba su 28-erių metų prancūzu Gillesu Simonu (ATP-16), arba su dvejais metais jaunesniu jo tautiečiu Galiu Monfilsu (ATP-86).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (246)