Geriausias planetos tenisininkas vis dar tikisi dalyvauti atvirajame Australijos čempionate jo advokatams mėginant sustabdyti gresiančią deportaciją iš šalies.

N. Džokovičius į Melburną atskrido trečiadienį gavęs turnyro organizatorių medicininę išimtį, leidžiančią startuoti varžybose ir be privalomos vakcinacijos nuo koronaviruso.

Tačiau Australijos pasienio tarnybų neįtikino 34-erių serbo nurodytos priežastys, dėl kurių pasiskiepijęs jis tariamai pakenktų savo sveikatai.

Pirmoji planetos raketė aštuonias valandas praleido oro uoste, kol buvo tikrinamas jo vizos statusas, ir galiausiai buvo paprašytas palikti šalį. Kadangi N. Džokovičiaus atstovai iš karto pateikė apeliaciją, tenisininkas lieka Australijoje iki tol, kol teismas išnagrinės abiejų pusių argumentus ir pateiks savo verdiktą.

Teismo atstovai iškart pranešė, kad bus laikomasi įprastų procedūrų, nepaisant Australijos teniso federacijos spaudimo greičiau išspręsti situaciją.

„Uodega nevizgins šuns“, – pareiškė Federalinio teismo teisėjas Anthony Kelly.

Nors viešai N. Džokovičius nėra pranešęs, ar pats skiepijosi nuo koronaviruso, apie vakcinas jis atsiliepia neigiamai, todėl manoma, kad teniso žvaigždė vengia skiepų.

Serbo gerbėjai renkasi į protestus tiek jo tėvynėje, tiek pačiame Melburne, reikalaudami įleisti žaidėją į šalį.

Tiesa, pavyzdžiui, N. Džokovičiaus ilgametis varžovas Rafaelis Nadalis ginti kolegos neskuba.

„Jei pasiskiepijai, nekils jokių problemų. Manau, pasaulis jau užtektinai prisikentėjo dėl to, jog nesilaikoma taisyklių. Manau, kad jei tik būtų panorėjęs, Novakas būtų galėjęs atvykti į Australiją be jokių rūpesčių Jis nusprendė kitaip, nes turi absoliučią teisę tai padaryti. Bet kartu turi ir susitaikyti su pasekmėmis“, – komentavo 6-ą vietą ATP reitinge užimantis 35-erių ispanas, ketvirtadienį parengiamajame turnyre tame pačiame Melburne pranokęs lietuvį Ričardą Berankį.

Atvirasis Australijos čempionatas vyks sausio 17-30 dienomis, N. Džokovičius ruošėsi siekti dešimtojo titulo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)