20-ą vietą pasaulinėje ATP rikiuotėje užimantis 26-erių tenisininkas antradienį antrą kartą karjeroje žengė į „Grand Slam“ serijos turnyro pusfinalį, Melburne pasinaudojęs jo varžovą iš JAV Sebastianą Kordą (ATP-31) eliminavusia riešo trauma.

Tiesa, K. Chačanovas ir iki jos kontroliavo įvykius korte, laimėjęs pirmus du setus 7:6 (7:5), 6:3. Trečiajame rusui pirmaujant 3:0 22-ejų amerikietis nusprendė nebetęsti kovos.

Pusfinalyje K. Chačanovas žaidė ir praėjusiame „Grand Slam“ turnyre – atvirajame JAV čempionate.

Jo oponentu dvikovoje dėl vietos finale Australijoje tapo graikas Stefanos Tsitsipas (ATP-4), kuris antrajame ketvirtfinalyje 6:3, 7:6 (7:2), 6:4 įveikė čeką Jiri Lehecką (ATP-71).

K. Chačanovo pavardė linksniuojama ne tik dėl sėkmingo žaidimo. Po mačo nugalėtojai tradiciškai suraito savo autografą ant filmavimo kameros objektyvo. K. Chačanovas Melburne jau du kartus savo parašą pakeitė politine žinute.

„Nenustokite tikėti iki pabaigos! Kalnų Karabache, lik stiprus!“ – tiesioginiame eteryje užrašė tenisininkas.

Nors K. Chačanovas gimė Maskvoje, jo tėvas yra armėnas, o mama taip pat turi armėniško kraujo.

Kalnų Karabachas, kuriam linkėjimus pasiuntė žaidėjas, yra daugiausiai etninių armėnų gyvenama ginčytina teritorija Pietų Kaukaze tarp Armėnijos ir Azerbaidžano. Po 1991-1994 metais vykusio karo Kalnų Karabachas paskelbė nepriklausomybę, tačiau šios nepripažinus nė vienai valstybei, liko nuo Jerevano priklausomu satelitiniu dariniu.

2020 metais po sėkmingos karinės operacijos Azerbaidžanas atsikovojo dalį ginčijamų žemių.

K. Chačanovo žinutės netruko sulaukti Baku reakcijos – Azerbaidžano teniso federacija pareikalavo Australijos čempionato organizatorių nubausti žaidėją ir imtis „drastiškų priemonių“, kad panašūs atvejai daugiau nepasikartotų.

Tuo metu moterų varžybose pirmuoju ketvirtfinaliu baigėsi pirmosios Latvijos raketės Jelenos Ostapenko pasirodymas šiame turnyre.

25-erių žaidėja (WTA-17) 2:6, 4:6 nusileido Rusijoje gimusiai, bet Kazachstanui atstovaujančiai Jelenai Rybakinai (WTA-25).

Latvė nerado priešnuodžių galingiems varžovės padavimams ir po mačo prisipažino nepademonstravusi savo geriausio žaidimo.

Pusfinalyje 23-ejų J. Rybakina susitiks su baltaruse Viktorija Azarenka (WTA-24), kuri 6:4, 6:1 pranoko amerikietę Jessicą Pegulą (WTA-3).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją